Ειδήσεις και Νέα

Αδελφοποίηση του Πύργου και της πόλης Mölln της Γερμανίας.

Ειδικότερα, η πόλη Mölln, η οποία ανήκει στην περιφέρεια Herzogtum Lauenburg Γερμανίας, περιβάλλεται από πολλές μικρές λίμνες. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και γρήγορα έγινε σημαντική πόλη, λόγω της Παλιάς Διαδρομής Αλατιού, μέσω της οποίας το αλάτι που παράγεται στα αλατωρυχεία του Lüneburg (Κάτω Σαξονία) μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Βαλτικής του Lübeck και στο κανάλι Stecknitz , που ήταν πρόδρομος του σημερινού Κανάλι ElbeLübeck.

Σκοπός της αδελφοποίησης, είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής, καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο δήμων, υιοθετώντας παράλληλα από κοινού την επιδίωξη για την προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δύο πόλεις θα πραγματοποιήσουν αμοιβαίες επισκέψεις στις περιοχές τους, καθώς και εκδηλώσεις που εστιάζουν στους κοινούς τους στόχους.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi