Ειδήσεις και Νέα

Απαγόρευση από σήμερα των πλαστικών μίας χρήσης.

Μπορείτε να πάρετε έναν καφέ, ή ένα σνακ στο χέρι, δεν θα μπορούσατε να αποφύγετε την συσκευασία γρήγορου φαγητού και τα πλαστικά καλαμάκια. Όταν το ζεστό ρόφημα όμως τελειώσει και το σνακ έχει φαγωθεί, η πλαστική συσκευασία μένει.

Βάλτε το στον κάδο απορριμμάτων ιδανικά. Η πλαστική συσκευασία καταλήγει συχνά στο πάρκο, στο δρόμο ή στην παραλία. Κάθε χρόνο, αρκετά εκατομμύρια, τόνοι πλαστικών απορριμμάτων πετάγονται στους ωκεανούς παγκοσμίως με αυτόν τον τρόπο. 

Απαγόρευση πλαστικής μίας χρήσης

Η ΕΕ θέλει τώρα να σταματήσει αυτό. Από σήμερα Σάββατο (3 Ιουλίου), μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης και πιάτα από πλαστικό, καλαμάκια, κ.α απαγορεύονται. Τα δοχεία τροφίμων κατασκευασμένα από διογκωμένο πολυστυρόλιο (το λεγόμενο Styrofoam) δεν παράγονται πλέον. 

Εξαιρέσεις από την απλή απαγόρευση πλαστικών

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις από την απλή απαγόρευση πλαστικών. Επιτρέπονται προϊόντα υγιεινής όπως ταμπόν, πετσέτες υγιεινής και υγρά μαντηλάκια, όπως και τα φίλτρα τσιγάρων. Στο μέλλον, αυτά τα προϊόντα πρέπει να φέρουν ετικέτα στην ΕΕ με προειδοποίηση για πλαστικό μίας χρήσης. Αυτό επηρεάζει γενικά όλα τα προϊόντα για τα οποία δεν υπάρχει φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση. Η προειδοποιητική ετικέτα δείχνει ένα εικονόγραμμα θαλάσσιας χελώνας και μια αναφορά στην αντίστοιχη κατηγορία προϊόντων καθώς και τις λέξεις “Προϊόν με πλαστικό”. Από τις 3 Ιουλίου, οι κατασκευαστές ειδών που περιέχουν πλαστικό δεν θα επιτρέπεται πλέον να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα χωρίς σήμανση.

Τα ποτήρια μιας χρήσης συνεχίζουν να κυκλοφορούν

Ωστόσο, δεδομένου ότι μπορούν να αποκλειστούν μόνο πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης για τα οποία υπάρχουν επαρκείς κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, το κύπελλο ποτού μίας χρήσης δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο. Αυτό παρέχει η οδηγία της ΕΕ για ένα πλαστικό μίας χρήσης.

Ωστόσο, τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα και τα φελιζόλ μπολ που έχουν ήδη παραχθεί μπορούν να πουληθούν από τους λιανοπωλητές.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi