Ειδήσεις και Νέα

«Απογειώθηκε», με 2.29 εκατ. επιβάτες, η κίνηση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου ανήλθε σε 2,29 εκατ. και πλησίασε τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2019, ελάχιστα μειωμένη κατά 0,5%.

Αναλυτικά, η επιβατική κίνηση εσωτερικού ξεπέρασε τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2019 κατά 4,6%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση εμφάνισε μείωση της τάξης του 2,6%. Συνολικά, κατά τους δέκα πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 19,5 εκατ. έναντι 22,27 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 12,2% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 6,2%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 14,9%.

Οι πτήσεις

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού ο αριθμός των πτήσεων κατέγραψε θετικό πρόσημο τον μήνα Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο +0,5% σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν άνοδο 7,2% τον Οκτώβριο, ενώ οι πτήσεις εξωτερικού μείωση -4,1%.

Kατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του 2022, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 184.495, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 6,2% σε σχέση με το 2019. Οι πτήσεις εσωτερικού ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, σημειώνοντας θετικό πρόσημο στο +1,8%, ενώ αντίστοιχα οι διεθνείς πτήσεις παρέμειναν μειωμένες κατά 12%.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi