Ειδήσεις και Νέα

Χωρίς τέλος οι μετασεισμοί στη Φλώρινα.

Πολύ οι μετασεισμοί με τον κυριότερο να είναι της τάξεως του 4,3 ρίχτερ.

Οι κάτοικος της πόλης να είναι τρομοκρατημένοι, το βράδυ του σεισμού πολλοί το περάσανε στα αυτοκίνητα, ενώ άλλοι έχουν καταφύγει στα χωριά όπου η δραστηριότητα είναι πιο ήπια.

Την κατάσταση φυσικά δυσκολεύει και ο καιρός, καθώς μετά την επίσκεψη του ”εγκέλαδου” ήρθε και η επίσκεψη του ”Διομήδη” με το χιόνι και το δριμύ ψύχος να δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο διευθυντής του γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης τονίζει:

Η σεισμική ακολουθία βαίνει ομαλά, «Προειδοποίησε ότι επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό η ακολουθία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό «ακόμα για ημέρες, πιθανόν και εβδομάδες».

Πρόσθεσε ότι η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή και πως η αιτία που έγινε τόσο αισθητή η δόνηση είναι γιατί έγινε πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας.

«Είναι ένα ρήγμα δυτικά της Φλώρινας το οποίο δεν ήταν γνωστό, ήταν ένα παρακλάδι του ρήγματος που είναι γνωστό.

Και τέλος, τονίζει πως θα πρέπει να προσέχουμε τα αντικείμενα που έχουμε στα ράφια μας, θα πρέπει να τα στερεώσουμε προσεκτικά, επίσης να μην είμαστε κοντά σε παλιά κτίρια για κάποια τυχόν κατάρρευση από κάποιον μετασεισμό.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο κόσμος να δείξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όπως και υπομονή.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi