Ειδήσεις και Νέα

Coronavirus στην Γερμανία: Η επίπτωση επτά ημερών πέφτει κάτω από τα 75 για πρώτη φορά σε τρεις μήνες

Σημαντικά λιγότερα από μια εβδομάδα πριν τα κρούσματα.

Για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, η αποκαλούμενη επίπτωση των επτά ημερών έπεσε, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch στο Βερολίνο (RKI), είναι κάτω από το όριο των 75. Για παράδειγμα, 72,8 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ανέφεραν στις υγειονομικές αρχές μέσα σε μια εβδομάδα, όπως ανέφερε το RKI την Τρίτη το πρωί. Ο αριθμός μειώνεται για αρκετές εβδομάδες. Η επταήμερη επίπτωση κορυφώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, σε 197,6 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους. Είχε πέσει κάτω από το όριο των 100 πριν από δώδεκα ημέρες. Ο στόχος είναι μια επταήμερη επίπτωση κάτω των 50 μακροπρόθεσμα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν στις 14 Ιανουαρίου

Το υψηλό των 1.244 νέων αναφερόμενων θανάτων επιτεύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν εντός 24 ωρών, η υψηλότερη τιμή αναφέρθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, στις 33.777  αλλά αυτό περιείχε 3.500 καθυστερημένες αναφορές. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που πέθαναν με ή με αποδεδειγμένη λοίμωξη με το Sars-CoV-2 αυξήθηκαν σε 62.156. Το RKI δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ξεπέρασαν τον ιό ήταν περίπου 2 εκατομμύρια.

Δεν πρόκειται να ανοίξουν τα πάντα ταυτόχρονα. Αλλά σίγουρα τα πρώτα βήματα  θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν στα κέντρα παιδικής μέριμνας και στα σχολεία, για παράδειγμα, αλλά και στα κομμωτήρια και στο λιανικό εμπόριο. Σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, το άνοιγμα θα ήταν εφικτό από ό, τι σε περιοχές οι οποίες είναι στο κόκκινο. Χρειαζόμαστε επίσης για παράδειγμα, τη χρήση γρήγορων τέστ.

Οι φωνές πληθαίνουν για μερικό άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, οι απόψεις διίστανται μεταξύ των αξιωματούχων για το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε με το κλείδωμα ή όχι.

Όπως ανέφερε νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός του NRW Armin Laschet τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διαβούλευση με την κ. Μέρκελ την Τετάρτη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi