Ειδήσεις και Νέα

Δεν υπάρχει εγγύηση ότι το εμβόλιο Pfizer δεν θα διανεμηθεί απευθείας σε βρετανικά κέντρα φροντίδας, λέει ο αξιωματούχος

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τον υποψήφιο εμβόλιο που ανέπτυξαν οι BioNTech και Pfizer της Γερμανίας, προχωρώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στον αγώνα για να ξεκινήσει ένα κρίσιμο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε για υλικοτεχνικές προκλήσεις στη διανομή του εμβολίου, το οποίο πρέπει να αποθηκευτεί στους -70C (-94F), σε όλη την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS).

Μετά την έγκριση έκτακτης ανάγκης, η ανάπτυξη θα επικεντρωθεί αρχικά σε νοσοκομεία και όχι σε κοινότητες.

Αν και μπορεί να φυλάσσεται για πέντε ημέρες σε κανονικό ψυγείο, ο Van-Tam είπε ότι υπάρχει όριο στο πόσο συχνά μπορεί να αφαιρεθεί από το ψυγείο και να το επανατοποθετήσει, με επιπτώσεις στη διανομή του στα σπίτια φροντίδας.

«Το NHS, ο (ρυθμιστής φαρμάκων) MHRA εργάζεται πολύ σκληρά, αυτή τη στιγμή, για να προσπαθήσει να βρει μια λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το βάλουμε σε κέντρα φροντίδας αν μπορούμε … σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει απόλυτη διαβεβαίωση από αυτό », είπε στο πρόγραμμα« This Morning »της ITV.

«Ένα πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι … να καταλήξουμε σε ένα εμβόλιο που έχει χειριστεί εσφαλμένα και στη συνέχεια δεν είναι σωστά βιώσιμο στο τέλος της αλυσίδας διανομής.

Η Βρετανία δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού φροντίδας και οι φροντιστές τους είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για τη λήψη του εμβολίου, μαζί με αυτούς άνω των 80 ετών, αν και ο γιατρός που προεδρεύει της επιτροπής εμβολίων που συνέταξε τη λίστα δήλωσε ότι οι λειτουργικές πρακτικές θα επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NHS England, Simon Stevens, δήλωσε την Τετάρτη ότι το σταδιακό πρόγραμμα της ανάπτυξης θα βλέπει 50 κέντρα νοσοκομείων να αρχίζουν να εμβολιάζουν αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλότερης προτεραιότητας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi