Ειδήσεις και Νέα

Εκλογές στην Γερμανία.

Δημοσκοπήσεις, τρεις υποψήφιοι και ένας/μια Καγκελάριος: Το SPD τα πάει αρκετά καλά αυτή τη στιγμή. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Ακούγεται αστείο. Αρκετό καιρό πριν δεν θα το πίστευε κανείς. Ξαφνικά κανείς δεν γελάει πια. Κάθε λίγες ημέρες υπάρχει μια νέα δημοσκόπηση στην οποία το SPD προηγείται του CDU 23 με 21 την Τρίτη, 25 με 21 την Πέμπτη, 25 με 22 την Παρασκευή. Και μετά το ερώτημα για την καγκελαρία.

Οι Γερμανοί λένε ότι θα προτιμούσαν να είχαν έναν Ομοσπονδιακό Καγκελάριο τον Olaf Scholz παρά έναν Καγκελάριο όπως ο Armin Laschet ή μια Καγκελάριο όπως η Annalena Baerbock. Αν μη τι άλλο ο Olaf Scholz χαμογελά πονηρά. Το περίφημο «στρουμφό χαμόγελο». Το SPD τον παρακολουθεί και εκπλήσσεται. Δεν είναι ο οποιοσδήποτε Scholz, είναι ο δικός τους.

Αν τα τελευταία χρόνια τόλμησαν να πιστέψουν στη νίκη σε ομοσπονδιακές εκλογές, η χαρά επέστρεψε. Αυτό συνέβη με τη διαφημιστική εκστρατεία του Schulz. Το κόμμα προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Επαινείται τώρα σαν να ήταν το πνεύμα του Helmut Schmidt: στέρεος, σίγουρος, σοβαρός, έμπειρος, πολιτικός, αξιόπιστος, ακριβώς αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι. Έτσι, είναι ένα είδος συμβιβασμού μεταξύ αυτών και της υπόλοιπης Γερμανίας.

“Λίγο απίστευτο”

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi