Ειδήσεις και Νέα

EMA: “Ναι” στον εμβολιασμό με Pfizer των παιδιών 12-15 ετών. Τι ανακοίνωσε.

Θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα διατίθεται για εφήβους. O EMA έκρινε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτές τις ηλικίες.

Χορηγείται ως δύο ενέσεις στους μύες του βραχίονα, σε απόσταση τουλάχιστον 3 εβδομάδων. Ο EMA τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου για τους εφήβους 12-15 ετών.

Η επικεφαλής του EMA Έμερ Κουκ ανακοίνωσε στις 11 Μαΐου σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι ο EMA είχε λάβει τα δεδομένα των Pfizer/BioNTech και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή -η οποία ανέμενε επίσης “δεδομένα κλινικών δοκιμών και μελέτης που έγινε στον Καναδά”- προέβλεπε “να επιταχύνει” την αξιολόγησή της.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi