Ειδήσεις και Νέα

Εννιά εκατομμύρια μετανάστες θα γίνουν άμεσα Γερμανοί.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Βερολίνο, ο Σολτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τους νόμους για να οικοδομήσει μια πιο περιεκτική και δημοκρατική κοινωνία.
“Σήμερα 9 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα, παρόλο που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια”, δήλωσε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι οι μετανάστες αυτοί έχουν συμβάλει σημαντικά στη γερμανική οικονομία και κοινωνία.
“Για παράδειγμα, στον τομέα της υγείας, περίπου το ένα τέταρτο των γιατρών στη Γερμανία δεν έχουν γεννηθεί εδώ, αλλά έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Ομοίως, το ένα τρίτο των νοσηλευτών, των φροντιστών έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο”, είπε.
Η καγκελάριος δήλωσε ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις θα διευκολύνουν τους μετανάστες να γίνουν Γερμανοί πολίτες και θα ενισχύσουν την ενσωμάτωση και την πολιτική συμμετοχή.
“Κάποιος που ζει και εργάζεται μόνιμα εδώ θα πρέπει επίσης να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, θα πρέπει να είναι μέρος της χώρας μας, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις”, τόνισε.
Ο Scholz υπογράμμισε επίσης ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους μετανάστες να έχουν διπλή ιθαγένεια ή πολλαπλή υπηκοότητα, κάτι που σήμερα δεν είναι δυνατό για τους μετανάστες από ορισμένες χώρες.
Η μεταρρύθμιση της γερμανικής ιθαγένειας και των μεταναστευτικών νόμων αποτέλεσε κεντρικό σημείο της συμφωνίας συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών του Σολτς, των Πρασίνων και των φιλοεπιχειρηματικών Ελεύθερων Δημοκρατών, όταν σχημάτισαν την κυβέρνηση πέρυσι.
Στο πλαίσιο των μεταναστευτικών μεταρρυθμίσεων της Γερμανίας, οι άνθρωποι που ζουν ήδη στη χώρα για αρκετά χρόνια θα πρέπει να μπορούν να γίνουν πολίτες ευκολότερα. Αντί για οκτώ χρόνια, όπως ισχύει σήμερα, θα πρέπει να είναι δυνατή η απόκτηση της ιθαγένειας μετά από πέντε χρόνια διαμονής στη Γερμανία.
Στην περίπτωση “ειδικών επιτευγμάτων ένταξης”, αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό ακόμη και μετά από τρία χρόνια – για παράδειγμα, εάν οι μετανάστες έχουν επιδείξει ιδιαίτερα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά επιτεύγματα ή εθελοντική δέσμευση ή έχουν ιδιαίτερα καλές γλωσσικές δεξιότητες.
Τα παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς θα πρέπει να γίνουν αυτόματα Γερμανοί, εάν ο ένας γονέας έχει τη “νόμιμη συνήθη διαμονή” του στη Γερμανία για πέντε χρόνια. Μέχρι στιγμής, αυτό συμβαίνει μόνο μετά από οκτώ χρόνια.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi