ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Έρευνα γκαράζ της Γερμανίας σε ύποπτο σχέδιο χημικής επίθεσης.

Ο 32χρονος ύποπτος και ο 25χρονος αδερφός του συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Castrop-Rauxel, στη δυτική Γερμανία, μετά από πληροφορία από αξιωματούχους ασφαλείας των ΗΠΑ. Οι αρχές λένε ότι οι άνδρες είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν μια σοβαρή επίθεση με κίνητρο τον ισλαμικό εξτρεμισμό, για τον οποίο τουλάχιστον ένας από αυτούς φέρεται να προσπάθησε να αποκτήσει τις ισχυρές τοξίνες κυανίδιο και ρικίνη.

Δικαστήριο στο Ντόρτμουντ το βράδυ της Κυριακής διέταξε την κράτηση του ζεύγους εν αναμονή πιθανής απαγγελίας κατηγορίας, ανέφεραν οι εισαγγελείς στο Ντίσελντορφ σε ανακοίνωσή τους. Είναι ύποπτοι για συνωμοσία και φόνο, μια κατηγορία που μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 έως 15 χρόνια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν την Κυριακή ότι κατά την αρχική έρευνα στο σπίτι του ηλικιωμένου υπόπτου δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες.

Τη Δευτέρα, είπαν ότι ανακάλυψαν ότι χρησιμοποίησε δύο γκαράζ στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Castrop-Rauxel, και αναζητούνταν επίσης με τη βοήθεια αναλυτών εκπαιδευμένων για την αντιμετώπιση πιθανών επικίνδυνων ουσιών.

Δεν ήταν ακόμη σαφές πόσο προχωρημένα ήταν τα σχέδια για μια επίθεση και αν οι ύποπτοι είχαν επιλέξει έναν συγκεκριμένο στόχο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi