Ειδήσεις και Νέα

Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού: γλυπτά του Παρθενώνα ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η διαμάχη επαναπατρισμού.

Με την πρώτη σημαντική εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο στις 15 του Οκτώβρη στη Χαϊδελβέργη, για τα γλυπτά του Παρθενώνα ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η διαμάχη επαναπατρισμού. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία με πολύ σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση αλλά και θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Μία διοργάνωση στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης από το δίκτυο ελληνικών συλλόγων και φορέων Ρήνου-Νέκαρ και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού.

Η συνεχής μάχη που δίνει ο Ελληνισμός για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα και όλων των αρχαιοτήτων που βρίσκονται εκτός της μητέρας Ελλάδος. Είναι επιτακτική ανάγκη να πιέσει όχι μόνο η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνισμός ολόκληρος, αλλά θα πρέπει να ψάξει και συμμάχους για να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στο σπίτι τους εκεί όπου ανήκουν.

Μία συμβολική εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης καθώς το 2006 ήταν το πανεπιστήμιο εκείνο το οποίο επαναπάτρισε ένα θραύσμα από την ζωοφόρο του Παρθενώνα το οποίο είχε στην κατοχή του από το 1881 και μάλιστα χωρίς να ζητάει κάποιο αντάλλαγμα.

Σε μία πράξη ισχυρού συμβολισμού το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού θα πραγματοποιήσει αυτή την εκδήλωση τιμώντας και την πόλη για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία που ανέλαβε και θέλοντας φυσικά να αναδείξει την σημαντική αυτή κίνηση του πανεπιστημίου για να ταράξει τα νερά ως και έναν ”μοχλό” πίεσης προς το βρετανικό μουσείο για την άμεση και άνευ όρων επιστροφή όλων των γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ελληνισμός του εξωτερικού όπου εκπροσωπείται από το δίκτυο ελληνικών συλλόγων και φορέων Ρήνου Νέκαρ και από το ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης διοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ενα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και η διαμάχη επαναπατρισμού.

Μία εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:30 στην αίθουσα Aula der alten Universität Heidelberg, Grabengasse 169117 Heidelberg.

Συμμετέχοντες στη συζήτηση θα είναι:
  • O καθηγητής Άγγελος Χανιώτης Institute for Advanced Study Princeton.
  • O ομότιμος καθηγητής Tonio Hölscher, Universität Heidelberg.
  • H Κατερίνα Τιτή αναπληρώτρια καθηγήτρια έρευνας διεθνούς δικαίου στο εθνικό κέντρο επιστημονικής έρευνας της Γαλλίας.
  • Lisa Badum, βουλευτής της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Γεώργιος Παππάς, πρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών ξένου τύπου.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi