Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά Δάσους Δαδιάς: Οι κάτοικοι ακινητοποίησαν 13 λαθρομετανάστες εκεί απο όπου ξεκίνησε η τεράστια πυρκαγιά.

Η Αστυνομία εντόπισε άλλους 14 λαθρομετανάστες και τους συνέλαβε στον χώρο αναψυχής Λευκίμης.

Γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο η τεράστια και επιίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στον στενό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, στην περιοχή Γκίμπρενα όπου βρίσκονται τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι κάτοικοι της Λευκίμης εντόπισαν και έχουν ακινητοποιήσει 17 λαθρομετανάστες, στην περιοχή που βρίσκονται οι κεραίες της ΕΡΤ, εκεί όπου είχε βρεθεί νεκρή η 28χρονη Βίκυ από το Τυχερό, πάνω από το χωριό της Λεκίμης.

Οι λαθρομετανάστες βρισκόταν στην περιοχή από όπου ξέσπασε η φωτιά και οι κάτοκοι που τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν, περιμένουν στην Αστυνομία να τους συλλάβει.

Άλλους 14 λαθρομετανάστες εντόπισε η Αστυνομία

Στο μεταξύ άλλους 14 λαθρομετανάστες εντόπισε η Αστυνομία στον Έβρο αναψυχής της Λεκίμης και φυσικά τους συνέλαβε. Έτσι έγιναν συνολικά 31 οι λαθρομετανάστες που κινούνταν στην περιοχή όπου ξέσπασε η τεράσια φωτιά στον στενό πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, όπου βρίσκονται οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών.

Στο μεταξύ εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα ήρθαν από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κάνουν ρίψεις, ενώ υπάρχουν και επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, πυροσβέστες και οχήματα.

Η τεράστια φωτιά στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης από το χωριό της Δαδιάς

Παράλληλα, μηχανήμτα του δήμου Σουφλίου και κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην Λευκίμη και ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ήδη, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο χωριό.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi