Ειδήσεις και Νέα

Φωτιές στην Θράκη: Εκδίκηση διακινητών ή υβριδικός πόλεμος?

Οι πολλές και επαναλαμβανόμενες εστίες φωτιάς σε όλο το μήκος της Οροσειράς της Ροδόπης απο τον Εβρο μέχρι την Ξάνθη, αλλά και σε άλλα καίρια σημεία διακίνησης λαθρομεταναστών και όχι μόνο, έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που μάλλον εκτός του ότι υποτίμησαν το γεγονός των πυκραγιών και το δικαιολόγησαν στο καιρικό, δεν έλαβαν υπόψη τους και τις προειδοποιήσεις όλων εκείνων που έχουν συμφέρον να εκδικηθούν την Ελλαδα και τη Θράκη!

Και αν σήμερα, κορυφαία κλιμάκια της ΕΥΠ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καλούνται να κάνουν την πρώτη αποτίμηση αυτής της νέας κατάστασης, οι πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη και κάνουν λόγο για διπλή επίθεση στη Θράκη!

Πρόκειται για την εκδίκηση των διακινητών λαθρομεταναστών που κυνηγήθηκαν απο την ΕΛ.ΑΣ. ή μία διπλή απειλή που προέρχεται απο όλους εκείνους που στέλνουν μήνυμα “πειθαρχίας” στην Ελλάδα και την πολιτική που αυτή ασκεί σε διάφορους τομείς εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής;

Ανθρωποι των ομάδων πυρόσβεσης, είπαν στο “Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων”, ότι κατά την προσπάθεια κατάσβεσης των απανωτών πυρκαγιών, εντόπιζαν συνεχώς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι άλλοι είχαν “αρπάξει” και άλλοι ήταν έτοιμοι να… “συνεχίσουν” το καταστροφικό τους έργο.

Οι περισσότερες απο αυτές τις εστίες που μετατράπηκαν σε πύρινη κόλαση, βρέθηκαν σε γνωστά για την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική αλλά και τις Ενοπλες Δυνάμεις, “περάσματα” λαθρομεταναστών, σημεία που πολλές φορές γινόταν και οι γνωστές “αλλαγές” με Έλληνες διακινητές, αφού οι αλλοδαποί έβρισκαν τρόπο να διαφύγουν κυρίως προς Βουλγαρία για να επιστρέψουν και πάλι στην Τουρκία για να συνεχίσουν το έργο τους!

Εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε στο ΘΠΕ, ότι “οι διακινητές είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για όλη τη διαδρομή και τις όποιες δυσκολίες θα βρουν στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι οι πληροφορίες που έχουν καθώς και οι χάρτες στην κατοχή τους, προέρχονται απο υποκλοπές στελεχών υπηρεσιών ή απο οικειοθελή διαρροή πληροφοριών προς αυτούς, πάντα με το.. αζημίωτο”!

Παράλληλα, ορισμένοι εκ των διακινητών – αναφέρουν οι ίδιες σοβαρές πηγές – είναι στελέχη της τουρκικής στρατοφυλακής, έχουν άριστη εκπαίδευση σε διασυνοριακή διακίνηση και επέλαση, γνωρίζουν ξένες γλώσσες που μπορούν να συνεννοηθούν με οποιονδήποτε χρειαστεί και κυρίως έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν την εντολή που τους δόθηκε με οποιοδήποτε κόστος!

Στρατολόγηση και εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών

Βέβαιο αποτελεί για πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ, ότι οι λαθρομετανάστες που διακινήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στη Θράκη κυρίως, με διακινητές “κασκαντέρ” δημιουργώντας τα γνωστά σκηνικά στην Εγνατία Οδό, είναι στρατολογημένοι σε μία υβριδική επίθεση κατά της Ελλάδας και κατά της Θράκης.

Ο σκοπός τους είναι διπλός:

  1. Δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην περιοχή που γειτνιάζει με δύο κράτη (Βουλγαρία και Τουρκία),
  2. Επιθέσεις στοχευμένες για την προειδοποίηση των ελληνικών αρχών, ώστε να μην συνεχίσουν πολιτικές που είναι ενάντιες στα δικά τους συμφέροντα!

Η εκπαίδευση και στρατολόγηση όλων αυτών, που τελικώς εισέβαλαν στη Θράκη, έβαλαν τις φωτιές και ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα στην Τουρκία αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο, απο αξιωματικούς ειδικών επιχειρήσεων, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Απο την άλλη, οι διακινούμενοι λαθρομετανάστες, επίσης δεν είναι τυχαίοι. Πιστοί στο Ισλάμ, με απόλυτο και ακραίο τρόπο, έτοιμοι να θυσιαστούν για όλα, αλλά και πληρώνοντας αδρά για να φύγουν απο την κόλαση των δικών τους χωρών που μαστίζονται απο την πείνα, τους πολέμους και την αναρχία!

Ως επι το πλείστον, Αφγανοί – Πακιστανοί – Σύριοι αλλά και Ιρανοί, είναι αυτοί που προωθούνται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, που εφόσον καταφέρουν να επιβιώσουν και να σωθούν, απο οποιοδήποτε εμπόδιο, κάνουν τις εντολές που λαμβάνουν πράξη, με όποιο αντάλλαγμα προς την… πολυπόθητη ελευθερία τους!

Πιάστηκαν στον… “ύπνο”;

Τα σημάδια ενός ακήρυχτου υβριδικού πολέμου στη Θράκη, που ίσως ακόμα να βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του, ήταν εμφανή για τους έχοντες γνώσεις στις επιχειρησιακές απειλές που μπορεί να δεχθεί μία χώρα.

Και είναι απορίας άξιο, πώς η ΕΥΠ αλλά και οι άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ. δεν αντιλήφθηκαν ότι δεν επρόκειτο για κάτι μεμονωμένο, αλλά για μία καλά συντονισμένη προσπάθεια που θα είχε εξέλιξη και μάλιστα με ένταση, εφόσον – και δυστυχώς έτσι συνέβη – το αποφάσιζαν οι έχοντες τον εκτελεστικό ρόλο απο πλευράς των αντιπάλων της χώρας και των συμφερόντων της.

Είναι μία ακόμα περίπτωση, που οι αδύναμες υπηρεσίες της Θράκης, που τελούν υπο διάλυση δυστυχώς απο το 2018 μέχρι και σήμερα, δεν αξιολόγησαν τις πληροφορίες, τα σημάδια και τις ενδείξεις της κινητικότητας όλων αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αυτός ο κακός χειρισμός και η έλλειψη επιχειρησιακής επάρκειας των ανθρώπων της ΕΥΠ στη Θράκη, να παραπλάνησαν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και την ίδια την ηγεσία της ΕΥΠ που επιμένει να κρατά ακατάλληλους ανθρώπους σε καίριες θέσεις ευθύνης για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ενα είναι σίγουρο: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός ακήρυχτου πλην υπαρκτού πολέμου. Είτε ο αντίπαλος είναι τα συμφέροντας εκατομμυρίων ευρώ των λαθροδιακνητών, είτε πρόκειται για αντιπερισπασμό απο χώρες που τα συμφέροντά τους βρίσκουν εμπόδιο στις ασκούμενες απο την Ελλάδα πολιτικές, οι μάχες που θα δοθούν θα είναι μεγάλες και οι απώλειες ανυπολόγιστες.

Ηδη, η Θράκη μετράει χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης, χιλιάδες περιουσίες στις στάχτες, μία κοινωνία ρημαγμένη και χτυπημένη διπλά, αφού ήδη πολιτικές αρνητικής ανάπτυξης, την έφεραν στο χείλος της καταστροφής σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ανθρωπογεωγραφία ήδη έχει αλλάξει, όπως φαίνεται να αλλάζουν και τα δεδομένα διαβίωσης και υποχρεωτικής αποδοχής ξένων παραγόντων με την αιτιολογία “ανθρωπιστικής στήριξης μεταναστών πολέμου και ανέχειας”.

Η επόμενη μέρα;

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi