Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία. Αυτό είναι το σχέδιο για το φρένο έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα.

Για να σπάσει το τρίτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την προστασίας των λοιμώξεων, αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Ο Olaf Scholz  δήλωσε ότι ο στόχος ήταν «περισσότερη σαφήνεια και διαφάνεια» για τους πολίτες. “Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι.”

Αυτό που εννοείται είναι αυτό που θα εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο στο μέλλον, εάν η επίπτωση των επτά ημερών αυξηθεί πάνω από 100 σε μια αγροτική ή αστική περιοχή. Αυτό αποφασίστηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς στις αρχές Μαρτίου ως μέτρα για τη μείωση του αριθμού των λοιμώξεων.

Πιθανά μέτρα βρίσκονται στο σχέδιο.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου:

  • Σκληρό, περιφερειακό κλείδωμα σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 100.
  • Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις περιορίζονται στα μέλη του νοικοκυριού και σε ένα επιπλέον άτομο.
  • Απαγορεύσεις κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ., με εξαιρέσεις για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή σχετικούς με την εργασία.
  • Όλα τα καταστήματα πρέπει να κλείσουν, εκτός από τα μανάβικα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.
  • Πρέπει επίσης να κλείσετε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, όπως ζωολογικούς κήπους, πισίνες, μουσεία κ.λπ.
  • Η γαστρονομία παραμένει κλειστή. Επιτρέπεται η παραλαβή και η παράδοση φαγητού.
  • Οι εργασίες πρέπει να πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου είναι δυνατόν.
  • Εάν η τιμή επίπτωσης πέσει κάτω από 100 για τρεις ημέρες, τα μέτρα μπορούν να παραλειφθούν. Εάν είναι πάνω από αυτό για τρεις ημέρες, θα τεθούν ξανά σε ισχύ.
  • Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μόνο εάν η επίπτωση είναι κάτω των 200. Ακόμα και τότε, οι μαθητές επιτρέπεται να παρακολουθήσουν μαθήματα μόνο αν κάνουν δοκιμές δύο φορές την εβδομάδα.

Το σαββατοκύριακο, το τελικό σχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα πρέπει να μεταφερθεί στις ομοσπονδιακές πολιτείες, οι οποίες είναι επίσης πιθανό να χρειάζονται διευκρινίσεις ή αλλαγές. Για την Κυριακή το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διάσκεψη μεταξύ του υπουργού Καγκελαρίας Helge Braun και των ομοσπονδιακών πολιτειών.

Το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει προσχέδιο την Τρίτη, ακυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Η ακύρωση της συνόδου κορυφής με τη Μέρκελ που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα προκάλεσε έκπληξη και δυσαρέσκεια.

Το χρονοδιάγραμμα για το νομοθετικό σχέδιο δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές. Ωστόσο, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο υποτίθεται ότι θα αποφασίσει για ένα σχέδιο την Τρίτη. Στη συνέχεια πηγαίνει στη βουλή, το οποίο θα μπορούσε να αποφασίσει σε επείγουσα διαδικασία, όπως κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Wolfgang Schäuble, σε ακραίες περιπτώσεις, την επόμενη εβδομάδα.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιήσει μια ειδική σύνοδο στις 16 Απριλίου. Ο νόμος θα εφαρμοστεί από τις 19 Απριλίου.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή το πρωί ότι οι κοινωνικές επαφές θα πρέπει να περιοριστούν, εάν είναι απαραίτητο με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ. “Χρειάζεται κλείδωμα.” Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει το τρίτο κύμα λοιμώξεων. Υπάρχουν ήδη περίπου 4.500 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας. “Εάν αυτό συνεχιστεί, θα υπάρξουν πάρα πολλοί για το σύστημα υγείας μας.”

Ο Άρμιν Λάσετ επιθυμεί μεγαλύτερη επιρροή

Ο Laschet υποστηρίζει τώρα ένα εθνικό κλείδωμα.  Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε την Παρασκευή: “Οι απαιτήσεις της απόστασης, οι απαιτήσεις μάσκας, οι περιορισμοί εξόδου και επαφής πρέπει να ρυθμίζονται σε εθνικό επίπεδο.”.

Merkel: οι απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα αποτελεσματικό μέσο

Η Μέρκελ είχε ήδη καταστήσει σαφές στις 28 Μαρτίου στο ARD “Anne Will” ότι οι τρέχουσες απαιτήσεις κλειδώματος δεν ήταν αρκετές για αυτήν. «Τώρα πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα. Και ορισμένες ομοσπονδιακές πολιτείες το κάνουν αυτό, άλλοι δεν το κάνουν ακόμη »,

«Αυτός είναι ο όρκος του αξιώματός μου, αυτή είναι η υποχρέωσή μου.» Μία πιθανότητα είναι «να αντιμετωπίσω ξανά το νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων και να πω πολύ συγκεκριμένα τι πρέπει να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση». Ανέφερε ρητά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που “μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο”.

με πληροφορίες απο Tagespiegel

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi