Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Απαίτηση μάσκας FFP2 και απαγόρευση κυκλοφορίας; Τα πιθανά νέα μέτρα

Οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν για την ενίσχυση του κλειδώματος την Τρίτη. Μιλάμε για νυχτερινές απαγόρευση κυκλοφορίας και για την υποχρέωση να φοράμε μάσκα τύπου FFP2. Ο Markus Söder ενεργοποιεί τους ελέγχους στα σύνορα. Ο Spahn σχολιάζει τις δυσχέρειες παράδοσης της Pfizer.

Η Γερμανία αναμένεται να αντιμετωπίσει επέκταση και σύσφιξη του κλειδώματος του κορωνοϊού. Ο κύριος λόγος είναι η ανησυχία ότι οι μεταδοτικές ιογενείς μεταλλάξεις θα μπορούσαν επίσης να εξαπλωθούν στην χώρα.

Αυτό το απόγευμα της Δευτέρας, οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατών θέλουν να πάρουν μια εικόνα της κατάστασης από ειδικούς. Την Τρίτη, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Μεταξύ άλλων, συζητούνται νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαίτηση μάσκας FFP2 σε ορισμένους τομείς όπως η σιδηροδρομική κυκλοφορία και το λιανικό εμπόριο.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier είπε στο “Rheinische Post” : “Υπάρχει μια επιλογή δυνατοτήτων στο τραπέζι.” Ανέφερε όχι μόνο μια απαίτηση μάσκας FFP2 στα τρένα (πιθανώς και χειρουργικές μάσκες) και πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αλλά και σημαντικά ισχυρότερους περιορισμούς επαφής. Στη Βαυαρία, από τη Δευτέρα, οι άνθρωποι έπρεπε να φορούν προστατευτικές μάσκες FFP2 σε λεωφορεία, τραμ, υπόγεια και προαστιακά τρένα και σε όλα τα καταστήματα, τα οποία προστατεύουν καλύτερα από μολύνσεις από τις μάσκες υφασμάτων. Μια νυχτερινή απαγόρευση ισχύει ήδη.

Ο Αντιπρόεδρος της Καγκελαρίου Olaf Scholz (SPD) εξέφρασε την προοπτική να παραταθεί το κλείδωμα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου: “Υποθέτω ότι μπορεί να είναι 14 ημέρες που θα επανέλθουν ξανά”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής σε μια “συνομιλία”. Το τρέχον κλείδωμα περιορίζεται στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Scholz δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας. “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πιθανό μέτρο, αλλά όχι αυτό που έρχεται πρώτο.”

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώνεται τώρα. Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν 7.141 νέες μολύνσεις του κορωνοϊού στο ιντιτούτο Robert Koch (RKI) εντός μίας ημέρας. Σύμφωνα με το RKI, αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων από τις 20 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των περιπτώσεων που καταγράφονται είναι συνήθως χαμηλότερος τη Δευτέρα, εν μέρει επειδή λιγότερες δοκιμές πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο.

“Μετά από μια απότομη αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στις αρχές Δεκεμβρίου, μια μείωση κατά τη διάρκεια των διακοπών και μια ανανεωμένη αύξηση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο αριθμός των περιπτώσεων φαίνεται να σταθεροποιείται ξανά”, έγραψε το RKI στη διαχειριστική του έκθεση. Μεταξύ των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν εντός 24 ωρών, η υψηλότερη τιμή αναφέρθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, στις 33.777 αλλά αυτό περιλάμβανε 3.500 καθυστερημένες αναφορές.

Ο Söder ενεργοποιεί τους ελέγχους στα σύνορα

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ κάλεσε τις άλλες χώρες να εφαρμόσουν με συνέπεια τις αποφάσεις που λαμβάνονται από κοινού. “Οι μισές από τις χώρες κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό”, δήλωσε το αφεντικό του CSU το απόγευμα της Κυριακής στην εκπομπή ARD “Anne Will”.

Ο Söder ζήτησε επίσης μια ομοιόμορφη προσέγγιση στην Ευρώπη στην μιλώντας στην FAZ. “Το καλύτερο θα ήταν μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Εάν αυτό δεν συνεχίσει να λειτουργεί, οι συνοριακοί έλεγχοι θα έχουν νόημα », είπε.

Ο Söder βλέπει τους κανονισμούς στη Βαυαρία ως ένα είδος σχεδίου για ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το “Business Insider”, η Καγκελαρία εξετάζει μια εθνική νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς υπάρχει ήδη στη Γαλλία ή σε άλλες γειτονικές χώρες. Από τα ομοσπονδιακά κράτη, ωστόσο, μπορεί κανείς να ακούσει ότι όλα συζητούνται επί του παρόντος και μπορούν να συζητηθούν.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι οι αναφορές για τις μεταλλάξεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία είναι ανησυχητικές. Οι κανονισμοί εισόδου έχουν ήδη περιοριστεί μαζικά και η είσοδος επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Τα εργαστήρια θα πρέπει να αναζητούν συγκεκριμένα μεταλλάξεις ιού υψηλής μεταδοτικότητας, τουλάχιστον πέντε τοις εκατό όλων των δοκιμών πρέπει να ακολουθούνται. Αυτό υποστηρίζεται επίσης οικονομικά, δήλωσε ο Spahn. «Θέλουμε μια καλύτερη επισκόπηση των παραλλαγών του ιού που κυκλοφορούν στη Γερμανία».

Το ερώτημα εάν και πόσο γρήγορα εξαπλώνεται μια τέτοια μετάλλαξη σχετίζεται επίσης με περιορισμούς επαφής. «Γι ‘αυτό τώρα συμβουλευόμαστε εμπειρογνώμονες.» «Προφανώς» οι αριθμοί ήταν μειωμένοι, εκείνοι των νέων λοιμώξεων και εκείνοι των ασθενών εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον Spahn. “Αλλά απέχουμε ακόμα πολύ από το σημείο που πρέπει να βρούμε τις αλυσίδες της λοίμωξης”, είπε. Από ένα επεισόδιο 60 ημερών, οι περιπτώσεις εκρήχθηκαν και δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν. «Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι υπήρχε περισσότερο εργασία στο σπίτι την άνοιξη από το φθινόπωρο και το χειμώνα».

Όσον αφορά τα εμπόδια της παράδοσης των εμβολίων της Pfizer, ο Spahn είπε ότι ήταν “λυπηρό”.  Είναι σημαντικό για όλους να είναι σε θέση να σχεδιάζουν. Χαιρέτισε τον στόχο του έργου ανακαίνισης για την αύξηση της χωρητικότητας, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος με τη ώρα στην οποία ανακοινώθηκε. Καλεί την Pfizer να διατηρήσει τις υποσχέσεις. Οι ποσότητες για Δευτέρα και Τρίτη θα παραδοθούν. Πιθανές μειώσεις θα επηρεάσουν την επόμενη μία έως δύο εβδομάδες.

Lauterbach για σκληρό κλείδωμα

Ο πολιτικός υγείας του SPD Karl Lauterbach μίλησε υπέρ ενός σκληρού κλειδώματος τριών εβδομάδων. Η ανάπτυξη της μετάλλαξης πρέπει να αποφευχθεί απολύτως, έγραψε στο Twitter νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Διαφορετικά, η μετάλλαξη θα εξαπλωθεί «γρηγορότερα από ό, τι μπορούμε να εμβολιάσουμε». Κατά την άποψή του, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. δικαιολογούνται για τρεις εβδομάδες. Στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, υποστηρίζει ανώτατα όρια για τους επιβάτες και απαίτηση μάσκας FFP2.

Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν πριν από την αλλαγή της ομοσπονδιακής πολιτείας. Τη Δευτέρα το απόγευμα, οι πρωθυπουργοί λαμβάνουν πληροφορίες από κορυφαίους επιστήμονες σχετικά με νέα ευρήματα. “Υπάρχουν εκείνοι που όλοι γνωρίζετε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Έσσης Βούλκερ Μπουφέιρ (CDU) στο ” Anne Will ” και ονόμασε τον Πρόεδρο του RKI Lothar Wieler και τον ιολόγο του Charité Christian Drosten.

Σχετικά με το ερώτημα γιατί η διαβούλευση με το ομοσπονδιακό κράτος προγραμματίστηκε τόσο γρήγορα και γιατί η κατάσταση είναι τόσο επείγουσα, ο Bouffier είπε: «Αυτό που δεν μπορούμε καν να αξιολογήσουμε είναι ο βρετανικός ιός. Γι ‘αυτό συναντιόμαστε τώρα. “Αυτή τη φορά, επιστήμονες από τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι επίσης εκεί. «Θα αφορά: Ποια ευρήματα έχετε;» Στη Μεγάλη Βρετανία, μια πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κοροναϊού έχει εξαπλωθεί ευρέως και τώρα έχει επίσης εντοπιστεί στη Γερμανία. Μια παρόμοια παραλλαγή έχει επίσης εμφανιστεί στη Νότια Αφρική.

Υπάρχει ο κίνδυνος η δυναμική να επιταχυνθεί ξανά εάν οι μεταλλάξεις ιών συνεχίσουν να εξαπλώνονται, δήλωσε ο Altmaier. “Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει τώρα, και αυτή είναι ρητά η γνώμη μου ως Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διάσκεψη του Πρωθυπουργού να καθορίσει την πορεία ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να σπάσουμε το κύμα μολύνσεων τις επόμενες εβδομάδες και να αποτρέψουμε την αύξηση του ιού μέχρι το Πάσχα.”

Η υπουργός Παιδείας της Μπάντεν-Βυρτεμβέργης, Susanne Eisenmann (CDU), προειδοποίησε για περαιτέρω σύσφιξη. «Πρέπει να δώσετε στα μέτρα την ευκαιρία να αξιοποιηθούν», είπε. Πιστεύει ότι είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το πώς θα είναι το Πάσχα τώρα. Χρειάζεστε αξιόπιστα στοιχεία. “Ακόμα κυνηγάμε αριθμούς, δεν υπάρχουν ακόμη τόσα τεστ όσο ήταν πριν από τα Χριστούγεννα.”

Περιμένουμε τις αυριανές αποφάσεις λοιπόν. Εις αύριο τα σπουδαία.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi