Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: (Baerbock) Είναι «όλα έτοιμα», ώστε να ενταχθούν γρήγορα Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τους δώσουμε εγγυήσεις ασφαλείας, δεν πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος, μια γκρίζα ζώνη, όπου το καθεστώς τους θα είναι ασαφές, τόνισε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ
Η Γερμανία έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες για μια γρήγορη διαδικασία επικύρωσης σε περίπτωση που η Φινλανδία και η Σουηδία αποφασίσουν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη των δύο χωρών για εγγυήσεις ασφαλείας, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Η Γερμανία έχει προετοιμάσει τα πάντα για μια γρήγορη διαδικασία επικύρωσης”, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί συμφώνησαν σε δείπνο το Σάββατο ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκρίζα ζώνη μεταξύ του χρόνου υποβολής της αίτησης και του χρόνου ένταξης.

“Εάν αποφασίσουν να ενταχθούν, μπορούν να ενταχθούν γρήγορα…

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τους δώσουμε εγγυήσεις ασφαλείας, δεν πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος, μια γκρίζα ζώνη, όπου το καθεστώς τους θα είναι ασαφές”, είπε.
Η Baerbock αναφερόταν στην περίοδο επικύρωσης που μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι σκανδιναβικές χώρες δεν θα προστατεύονται ακόμη από το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο εγγυάται ότι μια επίθεση σε έναν σύμμαχο είναι επίθεση σε όλους.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi