ΓερμανίαΕιδήσεις και Νέα

Γερμανία Έσσεν: Συνελήφθη φερόμενος τρομοκράτης του ισλαμικού Κράτους.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας συνέλαβαν έναν άνδρα στο Έσσεν, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ένας ύποπτος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη από τις ανακριτικές αρχές στο Έσσεν: την Τρίτη, οι ανακριτές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας συνέλαβαν έναν Σύριο ο οποίος είναι ύποπτος ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη, ο Asmael K. φέρεται να εντάχθηκε στην τζιχαντιστική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος (IS) στη Συρία στα τέλη του 2013. Ορκίστηκε δημόσια πίστη στην οργάνωση ως μέλος μιας μαχητικής μονάδας του ΙΚ που είχε απήγαγε και εκτελέσει αντίπαλους μαχητές και άλλα μη δημοφιλή άτομα, ανέφεραν πηγές.

Ο ανακριτής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου διέταξε τώρα την κράτηση του άνδρα.

Συνδέσεις με το Έσσεν εδώ και πολύ καιρό

Οι συνδέσεις μεταξύ του Έσσεν και του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Πριν από ένα χρόνο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη έβαλε στο στόχαστρο έναν 34χρονο από το Έσσεν, ο οποίος προφανώς έχει λιβανέζικες ρίζες. Έγινε έρευνα στο σπίτι του, αλλά παρέμεινε ελεύθερος. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε υπόνοια για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό» και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και το IS.

Ήδη από τον Ιούλιο του 2022, βαριά ένοπλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του Γερμανολιβανέζου S. για λογαριασμό του ομοσπονδιακού εισαγγελέα στην οδό Schonnebeckhöfe.

Ένα δεκαπενθήμερο νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, με την υποστήριξη ειδικής μονάδας, είχε συλλάβει έναν ύποπτο Σύρο τρομοκράτη και εγκληματία πολέμου στο Frohnhausen. Λέγεται ότι συμμετείχε στη δολοφονία ενός ανώτατου υπολοχαγού του κυβερνητικού στρατού το 2012.

Οι «βομβαρδιστές ναών» λέγεται ότι είχαν επαφή με Σύριους μαχητές.

Οι αποκαλούμενοι «βομβαρδιστές του ναού», οι οποίοι πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στον ναό των Σιχ στην Bersonstraße (Βόρεια Συνοικία) το 2016, τραυματίζοντας σοβαρά έναν ιερέα, λέγεται ότι είχαν επαφή με Σύρους μαχητές που είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους, αλλά δεν είχαν άμεση επαφή με το IS.

Η τρομοκρατική πολιτοφυλακή IS κήρυξε το λεγόμενο χαλιφάτο το 2014. Εκείνη την εποχή, το βορειοδυτικό Ιράκ βρισκόταν στα χέρια του IS, αργότερα η τρομοκρατική πολιτοφυλακή έλεγχε επίσης περιοχές στην ανατολική Συρία. Αν και το IS διεκδίκησε μια συνεχόμενη κυριαρχία, το IS δεν ήταν ποτέ αναγνωρισμένο κράτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την κατατάσσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ερευνά έναν ύποπτο μαχητή του ΙΚ που συνελήφθη στο Έσσεν.
εικόνα: Christoph Schmidt / ZBεικόνα: Christoph Schmidt / ZB

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Christoph Schmidt / ZBεικόνα: Christoph Schmidt / ZB

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi