Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Η Deutsche Bahn ασκεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Προς το παρόν, η Deutsche Bahn απέτυχε στην προσπάθειά της να τερματίσει νόμιμα την απεργία της Ένωσης Γερμανών Οδηγοί Λοκομηχανίας (GDL): Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε προσωρινή διαταγή κατά της εργατικής διαφοράς το βράδυ της Πέμπτης. Έτσι η απεργία μπορεί να συνεχιστεί. Το GDL επιβεβαίωσε την προγραμματισμένη συνέχιση της στάσης εργασίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο σιδηρόδρομος είχε ήδη μηνύσει την εργατική διαμάχη της GDL στον γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων εκείνη την εποχή και επίσης έχασε. Για άλλη μια φορά, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του εργατικού δικαστηρίου στην επόμενη περίπτωση. Ενώπιον του κρατικού δικαστηρίου εργασίας, η ακρόαση θα πρέπει να ξεκινήσει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής.

“Γνωρίζαμε ότι τα εμπόδια σε μια επείγουσα διαδικασία είναι πολύ υψηλά και ότι το δικαίωμα απεργίας στη Γερμανία προστατεύεται πολύ καλά με βάσιμους λόγους”, δήλωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου το βράδυ. «Παρ ‘όλα αυτά, θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας, προς το συμφέρον των πελατών μας, να μην αφήσουμε να σταματήσει η απεργία».

Με τη διαταγή, ο σιδηρόδρομος ήθελε να σταματήσει την απεργία των μηχανοδηγών, την οποία η GDL είχε επεκτείνει στις μεταφορές επιβατών την Πέμπτη. Το εργατικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση. Προηγουμένως, η προσπάθεια του προεδρεύοντος δικαστή, Volker Schulze, να φέρει και τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διακανονισμό είχε αποτύχει. Στη συνέχεια, το επιμελητήριο αποφάσισε με επείγουσα διαδικασία ότι οι στόχοι απεργίας της GDL δεν ήταν προφανώς παράνομοι.

Η GDL είχε αρνηθεί και πάλι να ξεκινήσει συνομιλίες μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά της από τον περασμένο Μάιο. Η εργατική διαμάχη αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή. Η απεργία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης.

Οι απεργίες παραλύουν ξανά την κυκλοφορία των τρένων – είναι η τρίτη και η μεγαλύτερη απεργία μέσα σε λίγες εβδομάδες: Παρά τη νέα προσφορά της Deutsche Bahn, ο τρίτος γύρος απεργίας της Γερμανικής Ένωσης στις επιβατικές μεταφορές ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Η εργατική διαμάχη ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί στις 2:00 τα ξημερώματα, ανακοίνωσε η απεργιακή ηγεσία του συνδικάτου.

Ο Βεσέλσκι θεωρεί την προσφορά “απαράδεκτη ως προς το περιεχόμενο”

Ο επικεφαλής της GDL Weselsky απέρριψε τη νέα τιμολογιακή προσφορά του σιδηροδρόμου ως απαράδεκτη. Η προσφορά της διοίκησης “δεν ήταν αποδεκτή ως προς το περιεχόμενο”, δήλωσε ο Weselsky την Πέμπτη στο ARD. Τα άσχημα νέα για τους πελάτες των σιδηροδρόμων είναι: «Η απεργία συνεχίζεται».

Η προσφορά της Τετάρτης περιλαμβάνει πριμοδότηση για ton κορωνοϊό έως και 600 ευρώ και προβλέπει διάρκεια συλλογικής σύμβασης 36 μηνών. Μέχρι στιγμής, ο σιδηρόδρομος είχε προθεσμία 40 μηνών και δεν είχε ποσοτικοποιήσει το ποσό της πριμοδότησης.

Μέχρι πιθανώς το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες θα πρέπει αρχικά να είναι προετοιμασμένοι για σοβαρούς περιορισμούς στις υπεραστικές και περιφερειακές μεταφορές του ομίλου. Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα κινείται κάθε τέταρτο τρένο μεγάλων αποστάσεων. Στην περιφερειακή και S-Bahn κίνηση, περίπου το 40 τοις εκατό της κατά τα άλλα συνηθισμένης προσφοράς θα πρέπει να είναι διαθέσιμο.

Τι αφορά η απεργία;

Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει τον Ενιαίο Δασμολογικό Νόμο για πρώτη φορά φέτος. Στον πυρήνα του νόμου βρίσκεται το προνόμιο των μεγαλύτερων συνδικάτων σε περίπτωση που δύο σωματεία σε μία εταιρεία συνάψουν συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ίδιους εργαζόμενους.

Η GDL, η οποία αριθμεί 37.000 μέλη, τώρα φοβάται ότι θα παραγκωνιστεί από τον σιδηρόδρομο και την EVG (184.000 μέλη) και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εργασιακή διαμάχη για να αποκτήσει επιπλέον μέλη. Οι απεργίες επιτρέπονται μόνο για καλύτερες συνθήκες εργασίας: Η GDL θέλει αύξηση 1,4 % φέτος και πριμοδότηση για κορώνα 600 ευρώ κατά κεφαλή και επιπλέον 1,8 % το 2022. Το νέο τιμολόγιο θα ισχύει για 28 μήνες. Ο σιδηρόδρομος, από την άλλη πλευρά, θα ήθελε μια θητεία 40 μηνών και θα ήθελε να αυξήσει το ποσοστό αργότερα. Πριν από δέκα ημέρες, η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ένα μπόνους για την κορώνα, αλλά δεν έδωσε αριθμό. Το GDL απεργούσε ούτως ή άλλως.

Ποιος επηρεάζεται ιδιαίτερα;

Τόσο οι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων όσο και οι επιβάτες που εξαρτώνται από περιφερειακά και S-Bahn τρένα πρέπει να αναμένουν τεράστιους περιορισμούς. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, τα τρία τέταρτα των συνδέσεων στο κανονικό χρονοδιάγραμμα ακυρώνονται.

Πώς θα φτάσω εκεί αν πραγματικά πρέπει να ταξιδέψω τώρα;

Η ADAC συμβουλεύει όποιον θέλει να μεταβεί με αυτοκίνητο να ρίξει μια προσεκτική ματιά στην κατάσταση της κυκλοφορίας στη διαδρομή εκ των προτέρων. Σε ορισμένα ομοσπονδιακά κράτη, μπορεί να αναμένεται μεγάλη επιστροφή λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, για παράδειγμα στη Βαυαρία, τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Θουριγγία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα, ειδικά στη νότια Γερμανία. Στη συνέχεια, υπάρχει το Σαββατοκύριακο και η απαγόρευση για φορτηγά το Σάββατο μόλις έληξε.

Μια άλλη εναλλακτική λύση σιδηροδρόμου είναι τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων. Αλλά ακόμη και σε αυτές θα πρέπει να είναι πλήρης: Η ζήτηση είχε τριπλασιαστεί ενόψει της απεργίας της GDL, δήλωσε εκπρόσωπος της Flixbus. Γι ’αυτό θα υπάρχουν« επιλεκτικές πρόσθετες προσφορές ». Ο συναγωνιστής Blablacar, ο οποίος, σύμφωνα με τη δική του δήλωση, είχε αρχεία κρατήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας απεργίας των οδηγών τρένων, δεν θέλει να χρησιμοποιήσει επιπλέον λεωφορεία ούτε αυτή τη φορά. Ο εσωτερικός οργανισμός ανταλλαγής αυτοκινήτων θα μπορούσε να απορροφήσει την αυξημένη ζήτηση, ανέφερε.

Τι δικαιώματα έχουν τώρα οι ταξιδιώτες;

Τα εισιτήρια που έχουν ήδη κλείσει για τρένα μεγάλων αποστάσεων που ακυρώνονται λόγω απεργίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευελιξία έως και τις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύνδεση τρένων με τιμές εξοικονόμησης. Εάν το ταξίδι δεν έχει ξεκινήσει πλέον, τα εισιτήρια μπορούν να επιστραφούν δωρεάν. Σε περίπτωση σημαντικών καθυστερήσεων λόγω της απεργίας, είναι επίσης δυνατή η επιστροφή χρημάτων, η οποία μπορεί να ζητηθεί μέσω του Διαδικτύου. Το ύψος της αποζημίωσης εξαρτάται από τη διάρκεια της καθυστέρησης. Σε περίπτωση καθυστέρησης άνω των 60 λεπτών, η σιδηροδρομική εταιρεία πρέπει να προσφέρει αναψυκτικά και γεύματα δωρεάν.

Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ποια τρένα εξακολουθούν να εκτελούνται είναι διαθέσιμες online στο bahn.de, στην εφαρμογή DB Navigator ή στην δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 08000 99 66 33. Οι συνήγοροι καταναλωτών συνιστούν επίσης την τεκμηρίωση της καθυστέρησης με φωτογραφίες ή στιγμιότυπα οθόνης. Ο σιδηρόδρομος συνιστά επίσης ότι οι καθυστερήσεις επιβεβαιώνονται πάντα από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Εάν επιλεγεί άλλο μεταφορικό μέσο λόγω καθυστέρησης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποζημίωσης εδώ.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi