Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Η επίπτωση των επτά ημερών ξεπέρασε το όριο των χιλίων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

 

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο τα κρούσματα των επτά ημερών που αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ξεπέρασε το όριο των 1.000 για πρώτη φορά ακριβώς δύο χρόνια μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Γερμανία.

Το RKI έδωσε την τιμή των νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους και το πρωί της Πέμπτης ήταν ως 1017,4. Για σύγκριση: την προηγούμενη ημέρα η τιμή ήταν 940,6. Πριν από μια εβδομάδα, η επίπτωση ήταν 638,8 (προηγούμενος μήνας: 222,7). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού έφτασε επίσης σε τιμή ρεκόρ και ταυτόχρονα ξεπέρασε το όριο των 200.000: οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν 203.136 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο RKI μέσα σε μία ημέρα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του ταμπλό RKI στις 4:59 π.μ.

Στις 19 Ιανουαρίου ο αριθμός είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 100.000. Πριν από μια εβδομάδα καταγράφηκαν 133.536 νέα κρούσματα. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα υπάρχει ένας υψηλός και αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων που δεν καταγράφονται στα δεδομένα RKI, εν μέρει επειδή οι ικανότητες δοκιμών και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται στα όριά τους σε πολλά μέρη.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, 188 θάνατοι καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες. Πριν από μια εβδομάδα σημειώθηκαν 234 θάνατοι. Το RKI έχει καταμετρήσει 9.238.931 μολύνσεις με Sars-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς πολλές λοιμώξεις παραμένουν απαρατήρητες.

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισήχθησαν σε κλινικές ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ήταν 4,26 (Τρίτη 4.07· Δευτέρα 3.87) σύμφωνα με το RKI.

Το RKI ανέφερε τον αριθμό των αναρρωθέντων το πρωί της Πέμπτης σε 7.443.300. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από ή εμπλέκονται σε αποδεδειγμένη μόλυνση με Sars-CoV-2 αυξήθηκε σε 117.314.

Τα κράτη της ΕΕ συμφώνησαν την Τρίτη ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα εντός της Ένωσης χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, εάν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ ή  πιστοποιητικό ανάρρωσης. Το πιστοποιητικό ισχύει για 180 ημέρες, δηλαδή έξι μήνες. Στη Γερμανία, μειώθηκε σε μια περίοδο 28 έως 90 ημερών μετά από ενα θετικό τεστ PCR στα μέσα του μήνα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα

Πηγή: AFP/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi