Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Κατώτατος μισθός – Η Επιτροπή προτείνει αύξηση στα 12,82 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία πιθανότατα θα αυξηθεί σύντομα: η Επιτροπή Κατώτατου Μισθού προτείνει αύξηση στα 12,82 ευρώ την ώρα.

Η Επιτροπή Κατώτατου Μισθού παρουσίασε την πρότασή της για αύξηση του εκ του νόμου κατώτατου μισθού στο Βερολίνο τη Δευτέρα. Προτείνει αύξηση σε δύο στάδια και προτείνει την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου που θα καταβληθεί την 1η Ιανουαρίου 2024 στα 12,41 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2025 στα 12,82 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία είναι σήμερα 12 ευρώ την ώρα. Η τωρινή κυβέρνηση το ανέβασε από τα 10,45 στα 12 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Αυτή η προσαρμογή από το νόμο ήταν μια εξαίρεση – συνήθως η αύξηση του κατώτατου ορίου αποδοχών καθορίζεται από την επιτροπή κατώτατου μισθού που έχει συσταθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση με διάταγμα. Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους εταιρειών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιστήμης.

Ο κοινωνικός σύλλογος VdK είχε ήδη ζητήσει αύξηση στα 14 ευρώ τουλάχιστον. «Ο πληθωρισμός, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πάνω από το έξι τοις εκατό, κατατρώει ήδη την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Οκτώβριο του 2022», εξήγησε η πρόεδρος της VdK Βερένα Μπεντέλε στο «ntv». «Ένας κατώτατος μισθός τουλάχιστον 14 ευρώ βοηθάει στον περιορισμό της εισοδηματικής φτώχειας». Οι εργοδότες, από την άλλη, προειδοποίησαν για «μη ρεαλιστικά ύψη».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: fmg/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi