Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Οι ανησυχίες για το τέταρτο κύμα αυξάνονται

Η επίπτωση των 7 ημερών, των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους πρέπει να εγκαταλειφθεί. Ο υποψήφιος για την καγκελαρία και  Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Αρμίν Λάσετ, υπόσχεται ότι δεν θα υπάρχει πλέον αποκλεισμός.

Τι προβλήματα φέρνει το φθινόπωρο;

Για παιδιά ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών, πιθανότατα δεν θα υπάρχει πλέον εμβολιασμός φέτος, ακόμη και αν οι μελέτες της Biontech/Pfizer, της Moderna και άλλων κατασκευαστών θα πρέπει να ολοκληρωθούν φέτος.

Τα παιδιά είναι σχετικά σπάνια στην νόσηση από τον Covid-19 και αποτελούν μόνο περίπου δέκα εκατομμύρια του πληθυσμού στη Γερμανία. Ωστόσο, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, για παράδειγμα στους γονείς τους, οι οποίοι γενικά ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 59 ετών. Αυτό είναι 45 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν για την αποφυγή νέων αναποδιών;

Το καλύτερο μέτρο θα ήταν ο εμβολιασμός του πληθυσμού όσο το δυνατόν περισσότερο – είτε μέσω επικοινωνιακής καμπάνιας, με τη βοήθεια κινήτρων όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο για εμβολιασμένα άτομα ή απαιτήσεις εμβολιασμού για επαγγέλματα που σχετίζονται με επαφές, όπως η νοσηλευτική. Αυτό θα προστατεύει τουλάχιστον έμμεσα εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που δεν έχουν ακόμη μπορέσει να εμβολιαστούν. Όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός σε απροστάτευτα άτομα.

Γιατί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία είναι ιδιαίτερα «προβληματικά παιδιά»;

 Σε δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, το πρόβλημα ότι τα παιδιά δεν εμβολιάζονται θα παραμείνει τουλάχιστον για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Πέρα από τη χρήση μάσκας και τη ρύθμιση φίλτρων αέρα ή εξαερισμού, θα πρέπει να στηριχθείτε ξανά σε μέτρα αυξημένης απόστασης το αργότερο όταν η επίπτωση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι υψηλή.

Το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει σύντομα να απαντήσουν οι πολιτικοί είναι όταν είναι (ξανά) αναγκαία τέτοια μέτρα. Ή για να το θέσω αλλιώς: Πόσα μολυσμένα και άρρωστα παιδιά είναι καλά, έτσι ώστε η πλειοψηφία των παιδιών να μπορούν να απολαύσουν κανονικά μαθήματα και κανονική ζωή; Ή πόσα παιδιά είναι αποδεκτά που θα πρέπει να παλέψουν με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας λοίμωξης από κορωνοϊό, ακόμη και αν σχεδόν κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κατονομάσει ή να ποσοτικοποιήσει ακριβώς τον αριθμό τους;

Ο αμερικανικός οργανισμός ασθένειας CDC προειδοποίησε ότι τα μικρά παιδιά έχουν επίσης κίνδυνο σοβαρής νόσου. Το ποσοστό των νοσηλειών που σχετίζονται με τον Covid-19 για παιδιά κάτω των πέντε ετών τριπλασιάστηκε το πρώτο εξάμηνο του Ιουλίου. Το CDC πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της μόλυνσης των μη εμβολιασμένων παιδιών που δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi