Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία. Παράταση του Lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου

Εάν η επίπτωση επτά ημερών ανά 100.000 πληθυσμούς σε μια πολιτεία ή περιοχή αυξηθεί πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, οι κανόνες που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου «θα τεθούν σε ισχύ από τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα».

Πρόσφατα υπήρξαν διαφορές ως προς το αν αυτό θα πρέπει να συμβεί «αυτόματα». Ενώ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet το απέρριψε πριν από μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder μίλησε υπέρ αυτής την Κυριακή.

Ακόμη και κάτω από μια επίπτωση των 100 δεν θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση. Λαμβάνοντας υπόψη την εκθετική ανάπτυξη του ιού, τα επιπλέον ανοίγματα ίσως να εξαλειφθούν κάτω από αυτό το όριο.

“Πρόσθετα μέτρα” για τα κρατίδια με περιστατικά άνω των 100, τα οποία αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι οι τιμές πέφτουν ξανά, επισημαίνονται σε παρένθεση και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως αμφιλεγόμενες.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι νυκτερινοί περιορισμοί εξόδου “εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για το αντίθετο” το κλείσιμο των κέντρων παιδικής μέριμνας και των σχολείων.

Καλούνται οι εταιρείες να επιτρέψουν στην τηλεεργασία στο σπίτι και, “όπου αυτό δεν είναι δυνατό, να προσφέρουν στους εργαζομένους τους επί τόπου τακτικές δοκιμές τεστ”. Τέτοιες δοκιμές θα πρέπει να προσφέρονται στους υπαλλήλους “τουλάχιστον μία φορά και, εάν υπάρχουν, δύο φορές την εβδομάδα”. Αυτός ο κανονισμός είναι εθελοντικός. Στις αρχές Απριλίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αξιολογήσει “το βαθμό στον οποίο απαιτείται πρόσθετη δράση”.

Η καραντίνα για όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι αμφιλεγόμενη

Έκκληση για την «αποφυγή ταξιδιών που δεν είναι απολύτως απαραίτητο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Θα υπάρχει μια εφαρμογή προειδοποίησης όπου θα αναπτύσσεται συνεχώς. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή θα πρέπει να επιτρέψει την ανώνυμη εγγραφή συμβάντων τον Απρίλιο. “Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν check in ψηφιακά σε μια εκδήλωση (συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού πάρτι γενεθλίων, εστιατορίου κ.λπ.). Σε περίπτωση θετικού κρούσματος μετά την εκδήλωση, όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν.”
Τέλος, η κυβέρνηση διατηρεί την προοπτική περαιτέρω βοήθειας σε νοσοκομεία με προβλήματα συμφόρησης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το προσχέδιο, ο επόμενος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi