Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα στα σχολεία

Τι θα συμβεί στα σχολεία της Γερμανίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές;

Ο Jens Spahn το Σαββατοκύριακο τροφοδότησε αυτήν τη συζήτηση. “Δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο εντελώς χωρίς προστατευτικά μέτρα”, είπε το Σάββατο σε διαδικτυακό συνέδριο της Ευαγγελικής Ακαδημίας στο Tutzing. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι πιθανό να απαιτηθούν μέτρα όπως υποχρεωτική μάσκα ή εναλλακτική οδηγία.

Πόσο συμβάλλουν τα σχολεία στην πανδημία;

Ακόμα κι αν υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το κλείσιμο του σχολείου και την αλλαγή των τάξεων, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την υπόθεση ότι τα σχολεία συμβάλλουν στη διαδικασία μόλυνσης με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η πιθανότητα μόλυνσης σε ένα σχολείο στους υψηλότερους βαθμούς είναι συγκρίσιμη με τον κίνδυνο στο χώρο εργασίας. Τα σχολεία είναι καθρέφτης της διαδικασίας μόλυνσης. Αυτό που συμβαίνει γύρω τους μεταφέρεται σε κάποιο σημείο και μετά οι ιοί μεταφέρονται από εκεί σε άλλες οικογένειες. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτό συμβαίνει, αλλά πόσο καλά τηρούνται τα προστατευτικά μέτρα σε ένα σχολείο.

Η εναλλακτική οδηγία διατηρεί τον αριθμό των λοιμώξεων χαμηλό;

Ο ιός μπορεί να κυκλοφορήσει μεταξύ των παιδιών, αλλά με λίγη τύχη το ποσοστό μόλυνσης θα ήταν τόσο χαμηλό που τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια. Εξαερισμός, απόσταση, μάσκες, φίλτρα αέρα και, τέλος, εναλλακτικά μαθήματα – όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά. Η φθίνουσα προθυμία για εμβολιασμό, η έλλειψη εμβολίου, η ταχεία χαλάρωση των περιορισμών επαφής και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο συνεχώς μεταβαλλόμενος ιός μπορεί να κάνει την κατάσταση επικίνδυνη ξανά το φθινόπωρο.

Ποιος αποφασίζει τους κανόνες στα σχολεία;

Ο λόγος του Spahn μπορεί να έχει βάρος, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο δεν έχει τίποτα να πει. Η σχολική πολιτική, όπως η προστασία από λοιμώξεις, είναι θέμα των ομοσπονδιακών πολιτειών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση προσπάθησε ξανά και ξανά να καθιερώσει την πιο ομοιόμορφη δυνατή σειρά μέτρων κατά τηςπανδημίας. Με το λεγόμενο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, τελικά αποφάσισε ακόμη και δεσμευτικούς κανόνες σε όλη τη Γερμανία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τα κρατίδια ήταν πάντα εξαιρετικά προσεκτικά που δεν τους μιλά σε σχολικά θέματα. Κάθε ομοσπονδιακό κράτος αποφασίζει από μόνο του αν και πώς διδάσκονται τα μαθήματα στην τάξη, είτε με ελάχιστη απόσταση, μάσκες ή υποχρεωτικές εξετάσεις. Οι κανόνες που προκύπτουν είναι εξαιρετικά ασυνεπείς – ότι οι αλλαγές μετά τις διακοπές είναι τόσο πιθανές όσο οι χιονοπτώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi