Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία, τέλος η προτεραιότητα του εμβολιασμού στις 7 Ιουνίου.

Από τις 7 Ιουνίου, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης στη Γερμανία έχει το δικαίωμα στον εμβολιασμό. Αλλά λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας εμβολίων, δεν θα μπορούν όλοι να λάβουν ραντεβού εμβολιασμού αμέσως.

“Θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε υπομονή ο ένας για τον άλλον”, δήλωσε ο Spahn. “Ακόμα κι αν ακυρώσουμε την ιεράρχηση, δεν θα είναι δυνατόν να εμβολιαστούν όλοι μέσα στον Ιούνιο.” Ωστόσο, όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν θα λάβουν ευκαιρία εμβολιασμού “μέχρι το καλοκαίρι”. Τα ραντεβού που έχουν ήδη συμφωνηθεί δεν θα λήξουν, αλλά θα πρέπει να διατηρηθούν. Όσον αφορά τα κέντρα εμβολιασμού, το ψήφισμα αναφέρει: “Τα κρατίδια είναι ελεύθερα να διατηρήσουν την προτεραιότητα στο πλαίσιο των δόσεων εμβολίου που τους έχουν ανατεθεί”.

Επίσης, από τις 7 Ιουνίου, οι ιατροί και οι οικογενειακοί γιατροί θα συμμετέχουν στους εμβολιασμούς χωρίς προτεραιότητα.

Η προτεραιότητα έχει ήδη ακυρωθεί μερικώς σε πολλά κρατίδια

Ορισμένα κρατίδια είχαν ήδη προχωρήσει με την έγκριση των ιατρικών πρακτικών. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, για παράδειγμα, οι άνθρωποι ήταν σε θέση να εμβολιαστούν χωρίς κατηγοριοποίηση από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Κρατικό Επιμελητήριο Φαρμακοποιών, μόνο το εμβόλιο από την Moderna δεν είναι κατάλληλο για πρακτικές λόγω της μεταφοράς. Στα κέντρα εμβολιασμού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ωστόσο, διατηρείται η προτεραιότητα έτσι ώστε τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμβολιαστούν σίγουρα πρώτα.

Στη Βαυαρία, η ιεράρχηση των οικογενειακών ιατρών πρέπει να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Έσση θέλει να ανοίξει για εμβολιασμούς σε όλους τους πολίτες από τον Ιούνιο και μετά. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή πρόταση, οι προηγούμενες εγκρίσεις εμβολιασμού σε μεμονωμένα κρατίδια πρέπει να είναι σε θέση να παραμείνουν σε ισχύ.

Με τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson, μπορείτε ήδη να εμβολιαστείτε χωρίς να ανήκετε σε ομάδα προτεραιότητας. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες και ως εκ τούτου προορίζονται για άτομα άνω των εξήντα ετών σε πολλά κρατίδια. Για τους νεότερους ανθρώπους, απαιτούνται προηγούμενες ιατρικές πληροφορίες και ατομική ανάλυση κινδύνου. Η άρση της ιεράρχησης πρέπει να επιτρέψει την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού, είπε ο Spahn.

Περισσότερο από εβδομήντα τις εκατό των ατόμων άνω των εξήντα ετών έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά, σχεδόν το 25 τις εκατό εντελώς. Έχουν χορηγηθεί συνολικά περισσότερες από σαράντα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου . 37% των Γερμανών πολιτών (30,8 εκατομμύρια) εμβολιάζονται τουλάχιστον μία φορά, 11,2% (9,3 εκατομμύρια) εμβολιάζονται πλήρως.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Με πληροφορίες

Σχετικές αναρτήσεις

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi

Τουρκική πρόκληση στην Χίο

e-enimerosi