Ειδήσεις και Νέα

Για ένταση στα Ίμια, μιλούν τουρκικά ΜΜΕ: Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν Έλληνες ψαράδες

Η ακτοφυλακή της Τουρκίας εμπόδισε τέσσερις Έλληνες ψαράδες από το να πλησιάσουν στα Ίμια, το μεσημέρι της Παρασκευής και μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ υπήρξε “ένταση”.

Όπως περιγράφει η τουρκική εφημερίδα Sözcü, “η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε 4 ελληνικά αλιευτικά σκάφη που προσπαθούν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια, προερχόμενα από την Κάλυμνο, που βρίσκεται 3,5 μίλια μακριά από την περιοχή Γκιουμουσλούκ της Αλικαρνασσού.

Μετά τις προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής να μην εισέλθουν στα τουρκικά ύδατα μέσω ασυρμάτου, τα τρία αλιευτικά σκάφη αποσύρθηκαν στην Κάλυμνο, ενώ το αλιευτικό σκάφος Αντώνης Μ. συνέχισε την πορεία του προς τις βραχονησίδες χωρίς να αλλάξει τη διαδρομή του”.

Συνεχίζοντας, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι “τότε με έναν ελιγμό το τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής πλησίασε σε απόσταση 30 μέτρων το ελληνικό αλιευτικό με ταχύτητα, αναγκάζοντάς το να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί στην Κάλυμνο. Στην περιοχή συνέχισαν να περιπολούν 2 τουρκικά σκάφη του λιμενικού”.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δίωξη για απιστία σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ

e-enimerosi

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi