Ειδήσεις και Νέα

H Τουρκία διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός δείχνοντας τα Αρχαία της Ελλάδας.

Στην έντυπη Le Monde δημοσιεύεται ολοσέλιδη (σελ. 5) διαφημιστική τουριστική καταχώρηση του goturkiye.com που υπό τον τίτλο «Η τυρκουάζ ακτή: Η Γη του Φωτός» προβάλλει προορισμούς στην τουρκική παράκτια περιοχή, που εντείνεται από την πόλη Φετιγιέ ως τη Μερσίνη, κάνοντας λόγο για ιδανικούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που συνδυάζουν τη φύση, την Ιστορία, τη μεσογειακή διατροφή καθώς κι ένα εξαιρετικό κλίμα.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις αρχαίες πόλεις Λυκία, Παμφυλία και Πισιδία καθώς και στις Σίδη και Άσπενδο με τα «επιβλητικά ρωμαϊκά θέατρα (…) που φιλοξενούν το καλοκαίρι παραστάσεις θεάτρου και χορού».

Επίσης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Λυκία, γνωστή ως “Γη του Φωτός”, προσφέρει στον σύγχρονο ταξιδιώτη ένα φυσικό τοπίο διάσπαρτο με συναρπαστικούς ναούς, αφιερωμένους στον Απόλλωνα, τον θεό του φωτός (…)».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: https://goturkiye.com/

Σχετικές αναρτήσεις

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi

Σχολεία Μόναχο: Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο, 6 μήνες μετά

e-enimerosi

Δημογραφικό: Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι

e-enimerosi