Ειδήσεις και Νέα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας ”Daniel” μέσω του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας ”Daniel” μέσω του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησε το κοινό που παραβρέθηκε στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ στην 87 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας συμμετείχε στις δράσεις επικοινωνίας στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ στην 87 η ΔΕΘ παρουσιάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ που αποτελεί την κύρια εθνική υποδομή εποπτείας των Ελληνικών θαλασσών. Μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος https://poseidon.hcmr.gr οι επισκέπτες παρακολουθήσαν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου "Daniel" και κατάφεραν να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά και την έντασή του.

Επίσης, με διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν δύο πολύ επιτυχημένα παραδείγματα μετατροπής ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρησιακά εργαλεία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου:

α) η διαδικτυακή εφαρμογή πιθανολογικής πρόγνωσης θέσης ναυαγού ή/και ακυβέρνητου πλεούμενου που στηρίζει την Έρευνα και Διάσωση στην θάλασσα
β) η διαδικτυακή εφαρμογή πρόγνωσης διασποράς πετρελαιοκηλίδας. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες ήδη παρέχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας από το Σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Από την ξενάγηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα στο στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ

Τις δράσεις του Ι.Ω. – ΕΛΚΕΘΕ και τις δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας: ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ

Από την ξενάγηση του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ

Τέλος, το περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλή τον γενικό γραμματέα καθηγητή Αθανάσιο Κυριαζή καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Αντώνης Μαγουλάς.

Ο γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής μετά την ξενάγησή του στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ
Ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Αντώνης Μαγουλάς στο εκθεσιακό περίπτερο της 87 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Website: https://io.hcmr.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/instituteofoceanography
Instagram: https://www.instagram.com/instituteofoceanography/?hl=el
Twitter: https://twitter.com/HcmrInOcean

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi