Ειδήσεις και Νέα

Η Γαλλία «δεν είναι η Ουγγαρία ή η Τουρκία», λέει ο Macron – Week News Hagen

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν έχει αρνηθεί ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την ελευθερία του Τύπου για προστασία της αστυνομίας. “Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα”, δήλωσε ο Macron την Παρασκευή σε μια ζωντανή συνέντευξη με την διαδικτυακή πλατφόρμα “Brut”. “Δεν είμαστε η Ουγγαρία ή η Τουρκία.”

Σε μια συνέντευξη με την πλατφόρμα του Διαδικτύου για τους νέους, ο Macron είπε ότι η Γαλλία «διαστρεβλώθηκε» στη συζήτηση σχετικά με ένα σχέδιο νόμου για την προστασία των αστυνομικών από τα βίντεο. Κατηγόρησε τους επικριτές για το νομοσχέδιο για «μαχητικές και αντικυβερνητικές» δηλώσεις.

Οι ενώσεις δημοσιογράφων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ποινικοποίησε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης με προγραμματισμένη φυλάκιση και πρόστιμα για μαγνητοσκόπηση ή λήψη φωτογραφιών για αστυνομικές επιχειρήσεις. Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα μίλησαν ξανά για «απειλή για την ελευθερία του Τύπου» στη Γαλλία την Παρασκευή.

Η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο έχει πλέον ανακοινώσει ότι θέλουν να αναθεωρήσουν την αμφιλεγόμενη απαγόρευση βίντεο στο νόμο περί ασφάλειας. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό ακριβώς πώς θα αλλάξει το άρθρο. Η Εθνοσυνέλευση είχε ήδη εγκρίνει το έργο σε πρώτη φάση.

Ο Ερντογάν ελπίζει ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από τον Μακρόν σύντομα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε πάλι εναντίον του Γάλλου ομολόγου του. Ήθελε η Γαλλία να απαλλαγεί από το “πρόβλημα” του Εμμανουήλ Μακρόν το συντομότερο δυνατό, είπε ο Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. Εάν όχι, η Γαλλία δεν θα είναι σε θέση να ξεπεράσει το κίνημα διαμαρτυρίας για τα κίτρινα γιλέκα, το οποίο καταγγέλλει την κοινωνική αδικία στη χώρα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Γαλλία ότι έχασε την αξιοπιστία της ως διαμεσολαβητής στην ομάδα του Μινσκ, η οποία δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 για την επίλυση της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Γαλλία συμμετείχε με την Αρμενία στη σύγκρουση, ενώ η Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ερντογάν και ο Μακρόν χρησιμοποίησαν βαριά ρητορική εκατέρωθεν. Η Γαλλία και η Τουρκία διαφωνούν για πολλά θέματα, από ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ισλαμοφοβία, έως τα αποθέματα φυσικού αερίου και την εξόρυξή τους στην ανατολική Μεσόγειο, έως τις ενέργειες στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi