Ειδήσεις και Νέα

Η Γερμανία μπαίνει σε αυστηρό πενταήμερο lockdown το Πάσχα

Από την 1η έως τις 5 Απριλίου, η ζωή στη Γερμανία παραλύει σε μεγάλο βαθμό. Η καγκελάριος Μέρκελ δίνει το στίγμα: “Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να νικήσουμε τον ιό, δεν θα τα παρατήσουμε”.

Μετά τις συζητήσεις, οι οποίες διήρκεσαν περίπου δώδεκα ώρες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για “πολύ μη συμβατικά μέτρα” νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η «παρατεταμένη περίοδος ανάπαυσης το Πάσχα» δικαιολογείται επειδή η χώρα βρίσκεται σε «πολύ δύσκολη κατάσταση». “Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να νικήσουμε τον ιό, δεν τα παρατάμε”, δήλωσε η Μέρκελ. Με βάση τις μεταλλάξεις του ιού, μίλησε για μια «νέα πανδημία» που «είναι πολύ πιο θανατηφόρα, πολύ πιο μολυσματική».

Ο Markus Söder είπε χθες το βράδυ: «Η ομάδα της προσοχής επικράτησε». Ο δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller είπε: «Αυτή ήταν μια δύσκολη γέννηση σήμερα».

Μόνο τα παντοπωλεία επιτρέπεται να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο

  • Εκτός από τις αργίες του Πάσχα, την Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο, η Maundy πρέπει να οριστεί ως «ημέρες ανάπαυσης» με «απαγόρευση των συγκεντρώσεων», λέει η απόφαση.
  • “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια θα προσεγγίσουν τις θρησκευτικές κοινότητες με το αίτημα να πραγματοποιούνται θρησκευτικές συναντήσεις-τελετές μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου”, λέει το ψήφισμα. Η Μέρκελ τόνισε ότι ήταν «αίτημα».
  • Οι ιδιωτικές συναντήσεις είναι δυνατές από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα με μέλη του νοικοκυριού σας και με ένα άλλο νοικοκυριό, αλλά περιορίζονται σε πέντε άτομα το πολύ. “Τα ζευγάρια θεωρούνται ένα νοικοκυριό”.
  • Μόνο οι «λιανοπωλητές τροφίμων υπό αυξημένη προσοχή» επιτρέπεται να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο. Στο βαθμό που η εξωτερική τροφοδοσία είναι γενικά ανοιχτή και πάλι σε περιοχές με χαμηλό αριθμό μολύνσεων, θα πρέπει να είναι κλειστή κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ημερών.
  • Θα παραταθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας μέχρι τις 18 Απριλίου Η απόφαση αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία στη συμμόρφωση με το λεγόμενο φρένο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους υπερβαίνει τους 100 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες.
  • Τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά
  • Περισσότερa test στα σχολεία (μαθητές, δασκάλους και παιδικούς σταθμούς και στοχεύουν σε “δύο τεστ την εβδομάδα το συντομότερο δυνατό”.)

Αυτό πρέπει να εφαρμοστεί με συνέπεια, λέει στο ψήφισμα. Εάν συμβεί αυτό, οι αυστηροί περιορισμοί που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου θα ισχύουν και πάλι στην πληγείσα περιοχή, και η χαλάρωση, όπως οι αγορές με ραντεβού, θα αποσυρθούν.

“Η αρχή Wir Bleiben Zu Hause ισχύει για πέντε συνεχόμενες ημέρες”,

Να αναφέρουμε πως τα κρούσματα σήμερα ήταν 7.485 η επίπτωση των 7 ημερών 108,1 και οι θάνατοι 250

Στις 12 Απριλίου θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση

Σχετικές αναρτήσεις

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi

Τουρκική πρόκληση στην Χίο

e-enimerosi