Ειδήσεις και Νέα

Η Γερμανία σχεδιάζει να χαλαρώσει την απαίτηση μάσκας.

Σε πολλά μέρη, οι ιατρικές μάσκες αντί της μάσκας FFP2 θα είναι αρκετές στο μέλλον. Αυτό ισχύει για παράδειγμα, για θέατρα, κινηματογράφους και όπερες. Εφόσον οι επισκέπτες βρίσκονται σε καθορισμένους χώρους και υπάρχει αερισμός, δεν χρειάζεται πλέον να φοράτε μάσκα.

Η απαίτηση μάσκας FFP2 θα μπορούσε επίσης να είναι χαλαρή σε λεωφορεία και τρένα, οπότε θα απαιτούνται μόνο ιατρικές μάσκες. Αυτό θα συζητηθεί την Τρίτη.

Η νυκτερινή απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ πρέπει να ακυρωθεί

  • Προβλέπεται επίσης να επιτρέπονται εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους με έως και 200 ​​άτομα (τώρα είναι 100). Τα καθίσματα πρέπει να διευθετούνται κατά τρόπο ώστε να διατηρείται η απόσταση του 1,50 μέτρου για άτομα εκτός του στενού κύκλου συγγενών.
  • Πρέπει επίσης να αρθεί η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει απαγόρευση της κατανάλωσης σε χώρους πρασίνου και σε πλατείες. Η κατανάλωση αλκοόλ σε ομάδες θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται περαιτέρω κοντά σε εστιατόρια και παμπ.
  • Επιπλέον, πρέπει να ανοίξουν οι εσωτερικές πισίνες και να επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις στη σάουνα – αλλά μόνο με αρνητικό τεστ.

Ο Spahn υπόσχεται το τέλος της μάσκας, τουλάχιστον έξω

Ο Jens Spahn θεωρεί ότι ένα σταδιακό τέλος της μάσκας είναι πιθανό ενόψει του απότομα μειωμένου αριθμού των λοιμώξεων, αλλά συνιστάται σε περίπτωση αμφιβολίας να συνεχίσετε να φοράτε μάσκα. “Σε περίπτωση πτώσης των περιστατικών, πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά: Σε ένα πρώτο βήμα, η απαίτηση να φοράτε μάσκα έξω μπορεί γενικά να φύγει”.

Σε περιοχές με πολύ χαμηλή συχνότητα κρουσμάτων και υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, η υποχρέωση θα μπορούσε σταδιακά να καταργηθεί σε εσωτερικούς χώρους». Ως σύσταση, υπάρχει πάντα ένας απλός κανόνας: εάν έχετε αμφιβολίες, φορέστε μάσκα – ειδικά όταν ταξιδεύετε και όταν συναντάτε σε εσωτερικούς χώρους κόσμο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi