Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία. Η κυβέρνηση πιέζει για δραστικά μέτρα τον Νοέμβριο

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet μίλησε για τον αυξανόμενο αριθμό νέων μολύνσεων από το Νοέμβριο ως «μήνας της απόφασης». Και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ παρακαλούσε σε αυστηρότερα μέτρα κορώνας : «Καλύτερα σωστά και σωστά από ό, τι αργά και με μισή καρδιά» Σήμερα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες της χώρας συναντιούνται σε τηλεδιάσκεψη.

Το σχέδιο ψηφίσματος της κυβέρνησης, το οποίο θα συζητηθεί στη τηλεδιάσκεψη, έχει υποβληθεί στο SPIEGEL. Σύμφωνα με αυτήν, αυστηρότερα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ σε ολόκληρη τη Γερμανία από τις 4 Νοεμβρίου και να ισχύσουν μέχρι το τέλος του μήνα .

Ο στόχος είναι να “διακόψετε γρήγορα τη δυναμική της μόλυνσης, έτσι ώστε να μην απαιτηθούν εκτεταμένοι περιορισμοί” κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. “Οι οικογένειες και οι φίλοι πρέπει να μπορούν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων ακόμη και υπό συνθήκες Κορονοϊού. Αυτό απαιτεί τώρα μια κοινή προσπάθεια, όπως συνέβη την άνοιξη.” Το γερμανικό γραφείο Τύπου είχε προηγουμένως αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος.

Βασικά σημεία στο σχέδιο ψηφίσματος: περιορισμοί επαφών, κλείσιμο μπαρ και παμπ ή απαγόρευση εκδηλώσεων. Τα σημεία με μια ματιά.

  • Περιορισμοί επαφής

Οι πολίτες πρέπει να διατηρούν τις επαφές τους “στο ελάχιστο”, λέει. Η κοινή διαμονή στο κοινό πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε μέλη του νοικοκυριού και ενός άλλου νοικοκυριού. Αυτό είναι δεσμευτικό, οι παραβιάσεις αυτών των περιορισμών επαφής θα τιμωρούνται από τις ρυθμιστικές αρχές. Ομάδες ανθρώπων που γιορτάζουν σε δημόσιους χώρους, σε διαμερίσματα και ιδιωτικές εγκαταστάσεις είναι απαράδεκτες λόγω της σοβαρής κατάστασης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi