Ειδήσεις και Νέα

Η κυβέρνηση τραβά το φρένο έκτακτης ανάγκης

Ο κόσμος σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας πρέπει να προσαρμοστεί στους περιορισμούς εξόδου, θα κλείσουν τα καταστήματα σύμφωνα με τις εθνικά δεσμευτικές οδηγίες.

Το κλείδωμα παρατείνεται για τρείς εβδομάδες, Το μεσημέρι, η καγκελάριος Μέρκελ δικαιολόγησε τις αλλαγές στον νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων σε δήλωση τύπου στην καγκελαρία. Το ομοιόμορφο σε εθνικό επίπεδο φρένο έκτακτης ανάγκης είναι «καθυστερημένο», δήλωσε η Μέρκελ. Η απόφαση είναι «εξίσου σημαντική και επείγουσα απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε στην πανδημία». Η καγκελάριος είπε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας έπρεπε να είναι «πιο αυστηρή και πιο συνεπής». Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες. Εναπόκειται στο κράτος και στους πολίτες να μην απογοητεύσουν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες στα νοσοκομεία «τώρα».

Τα νέα μέτρα αν η επίπτωση των 7 ημερών είναι πάνω απο το 100 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ
  • οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους επιτρέπονται μόνο απο τα μέλη ενός νοικοκυριού και από ένα άλλο άτομο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους έως την ηλικία των 14 ετών.
  • Σε περίπτωση θανάτου, πρέπει να επιτρέπεται έως 15 άτομα.
  • Κλειστά τα καταστήματα αν η επίπτωση είναι πάνω απο 100,
  • Η άθληση επιτρέπεται μόνο μεμονωμένα
  • Τα κομμωτήρια παραμένουν ανοικτά
  • Επιτρέπονται οι παραδόσεις τροφίμων και ποτών ή η παραλαβή τους.
  • Τα σχολεία, η διδασκαλία στην τάξη πρέπει να επιτρέπεται μόνο με δύο τεστ την εβδομάδα. Εάν η επίπτωση 7 ημερών υπερβαίνει τις 200 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες, ειδάλως απαγορεύεται η διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi