Ειδήσεις και Νέα

Η Μέρκελ παίρνει πίσω το κλείδωμα του Πάσχα.

Μετά από έντονες αντιδράσεις η καγκελάριος ακύρωσε απόφαση για αυστηρότερους περιορισμούς το Πάσχα.

Αναλαμβάνει την ευθύνη. «Είναι αποκλειστικά δικό μου λάθος», δήλωσε το μεσημέρι. Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, επειδή η όλη υπόθεση προκάλεσε αβεβαιότητα. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι ότι κάθε κρατίδιο θα χειρίζεται το θέμα των περιορισμών κατά το δοκούν.

Τη σχετική απόφαση είχε κυριολεκτικά επιβάλει η Άνγκελα Μέρκελ στους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων στην 12ωρη  σχεδόν τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα προς Τρίτη. Κάλεσε σήμερα τους πρωθυπουργούς  το πρωί σε νέα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να τους ανακοινώσει την απόφαση της μετά τις έντομες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο κόμμα της.

Ο νέος πρόεδρος του CDU, Άρμιν Λάσετ, δήλωσε πως για την απόφαση ευθύνονται όλοι οι πρωθυπουργοί, επειδή και αυτοί είχαν συμφωνήσει. Ασκώντας κριτική στην καγκελάριο, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλεις «έτσι απλά» εντός δέκα ημερών νέες αργίες.

Στις 12 Απριλίου είναι η επόμενη συνάντηση.

Ανέφερε επίσης πως όλοι μαζί θα νικήσουμε τον ιό.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi