Ειδήσεις και Νέα

Η Μέρκελ βάζει φρένω στην χαλάρωση “Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα”

Είναι σχεδόν οικείο, πριν τις ημέρες από τα νέα ψηφίσματα των ομοσπονδιακών κρατών για την πανδημία. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πάτησε πάλι τα φρένα με σαφείς δηλώσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU.

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα», είπε, “Όλοι έχουμε τον έλεγχο για το πόσο υψηλό θα είναι το τρίτο κύμα, θέλουμε να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν μικρότερο”, δήλωσε.

Η Μέρκελ τόνισε ότι αυτά που έχουν επιτευχθεί με τα προηγούμενα μέτρα, «δεν πρέπει να τα διακινδυνεύσουμε ελαφρά». «Θέλουμε να επιτρέψουμε όσο το δυνατόν με μεγαλύτερο άνοιγμα, και μετά το άνοιγμα, δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο κλείσιμο. Μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερο χώρο με σταδιακά και προσεκτικά ανοίγματα. ”

Δυσαρεστημένη με τον υπουργό υγείας Spahn

Τόνισε ότι οι ταχύτερες δοκιμές ειδικότερα θα μπορούσαν να δώσουν λίγο περισσότερα περιθώρια. Όμως, η ελεύθερη ανάληψη ταχέων δοκιμών, η οποία αναβλήθηκε από την 1η Μαρτίου έως τις 8 Μαρτίου υπό την πίεση της Μέρκελ, εξακολουθεί να είναι ασταθής.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται επί του παρόντος αντί να μειωθεί και η επίπτωση σε εθνικό επίπεδο των 7 ημερών είναι 69 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους, περαιτέρω ανοίγματα σε σχολεία, κέντρα παιδικής μέριμνας και κομμωτήρια θα μπορούσαν αρχικά να απουσιάζουν από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, στο Βραδεμβούργο, οι αγορές κήπων, οι κήποι της αγοράς και τα ανθοπωλεία θα επιτρέπεται τουλάχιστον να ανοίξουν ξανά από την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Dietmar Woidke.

Μετά από αυτό, το επόμενο βήμα έναρξης θα μπορούσε να έρθει δύο εβδομάδες αργότερα, για παράδειγμα για εστιατόρια με περίοδο αποκλεισμού, για αναψυχή και αθλητικά κλαμπ, ειδικά εκτός και σε ομάδες έως 10 ατόμων και, για παράδειγμα, για εσωτερικές πολιτιστικές εκδηλώσεις έως 150 Ανθρωποι.

Άνοιγμα χωρίς προοπτική γρήγορης εφαρμογής

Δύο εβδομάδες αργότερα, με τη συχνότητα των 35, θα μπορούσαν να γίνουν πιο εκτεταμένα βήματα έναρξης για ξενοδοχεία, κλαμπ, παμπ και μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και άλλες 14 ημέρες αργότερα με σταθερή επίπτωση 35, οι περιορισμοί θα μπορούσαν τότε να αρθούν σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ακόμη απόσταση, υγιεινή και απαιτήσεις ατόμων για εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πολλές περιοχές απέχουν πολύ από τέτοιες σταθερές χαμηλές τιμές, αυτό είναι αρχικά ένα σχέδιο έναρξης χωρίς προοπτική ταχείας εφαρμογής. Όλα τα βήματα πρέπει να υποστηρίζονται από καλές έννοιες υγιεινής από μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ταχείας δοκιμής. Το ερώτημα θα είναι επίσης αν υπάρχουν εθνικές απαιτήσεις ή διαφοροποιημένες σε περιφερειακό επίπεδο λύσεις.

Το σχέδιο ψηφίσματος θα σταλεί το αργότερο το πρωί της 3ης Μαρτίου. 

Είναι όλο και πιο απίθανο να υπάρξει σημαντική χαλάρωση από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Η Μέρκελ παραδέχεται: Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάποιος πρέπει να ενεργήσει προσεκτικά και η πίεση είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι χρήσιμο να κλείσουμε ξανά αμέσως μετά το άνοιγμα.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi