Ειδήσεις και Νέα

Η πρόταση του Armin Laschet για κλείδωμα 3 εβδομάδων.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πρότεινε κλείδωμα σε όλη την Γερμανία για 3 εβδομάδες, κλείνοντας τα πάντα.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι να μειωθεί σε όλη την Γερμανία η επίπτωση των επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους. Από αρχές Μαρτίου περίπου ο δείκτης βρίσκεται σταθερά πάνω από αυτό το όριο. Σήμερα είναι στο 123.

Πολλά όμως και τα ερωτήματα.

  1. Πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός περιορισμός έστω κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επαφών;
  2. Θα εμβολιαστούν τόσοι πολλοί πολίτες σε τρεις εβδομάδες ώστε να μπορούσε να αρθεί ένα τέτοιο κλείδωμα;
  3. Και σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνόδους κορυφής όπου υπήρχαν διαφωνίες θα ενωθούν τα κρατίδια σε μια κοινή απόφαση;

Το Ζάαρ κόντρα στις αποφάσεις

Από σήμερα εν τω μεταξύ ανοίγουν οι εξωτερικοί χώροι σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, αίθουσες συναυλιών και γυμναστήρια στο κρατίδιο του Ζάαρ. Προϋπόθεση για αυτό, είναι να υπάρχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού, που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες. «Μετά από ένα χρόνο στην πανδημία θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι παραπάνω από το να κλείνουμε και να περιορίζουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Τομπίας Χανς. Η Μέρκελ την χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένη».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi