Ειδήσεις και Νέα

Η βουλή ενέκρινε τους χαλαρούς περιορισμούς της πανδημίας.

Θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ το Σαββατοκύριακο

Για εκατομμύρια Γερμανούς, οι περιορισμοί πιθανότατα θα χαλαρώσουν το σαββατοκύριακο. Πλήρως εμβολιασμένα άτομα και πολλοί πρώην ασθενείς Covid 19 δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν εξετάσεις και καραντίνα, και θα μπορούν να συναντήσουν περισσότερα άτομα ξανά όπως πριν. Η βουλή ενέκρινε αντίστοιχο διάταγμα την σήμερα (σσσ. Πέμπτη) το απόγευμα. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πρέπει να το κάνει αυτό την Παρασκευή. Τότε το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο το βράδυ.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα από επτά εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία που, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch, είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένα. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν επιβιώσει από μια μόλυνση τους τελευταίους έξι μήνες. 

Τι χαλάρωση πρέπει να υπάρχει;

Μέχρι στιγμής, υπήρξαν εκτεταμένοι περιορισμοί επαφής στη Γερμανία προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Σε περιοχές με επτά ημέρες συχνότητας άνω των 100, ισχύει το λεγόμενο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης. Εδώ, για παράδειγμα, επιτρέπεται να συναντηθούν μόνο άτομα από ένα νοικοκυριό με μέγιστο ένα άλλο άτομο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών κάτω των 14 ετών ηλίκίας. Αυτό δεν θα ισχύει πλέον στο μέλλον εάν μόνο εμβολιασμένοι και ανάρρωμένοι συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνάντηση. Εάν υπάρχουν και άλλα άτομα, αυτά που έχουν εμβολιαστεί και εκείνα που έχουν αναρρώσει δεν πρέπει να υπολογίζονται.

Στη συνέχεια, δεν θα πρέπει πλέον να είστε σε καραντίνα εάν είχατε στενή επαφή με ένα άτομο που είχε θετικό τεστ.

Ποιος θεωρείται εμβολιασμένος;

Ποιος έχει πλήρη προστασία εμβολιασμού; Με τρία από τα τέσσερα εμβόλια που είχαν εγκριθεί προηγουμένως στη Γερμανία (Biontech / Pfizer, Moderna και Astra Zeneca), απαιτούνται δύο δόσεις, μόνο μία δόση είναι αρκετή από την Johnson & Johnson. Τουλάχιστον δύο εβδομάδες πρέπει να έχουν περάσει από τον τελικό εμβολιασμό. Για τα άτομα που είχαν ήδη τον ιό, μια δόση εμβολίου είναι γενικά επαρκής. Και φυσικά πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί, για παράδειγμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε χαρτί ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Πώς δικαιολογείται η χαλάρωση;

Οι γιατροί τώρα υποθέτουν ότι όσοι έχουν αναρρώσει για μια ορισμένη χρονική περίοδο και όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι σχεδόν μη μεταδοτικοί.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi