Ειδήσεις και Νέα

Καθησυχαστικός ο Φάουτσι: Πιθανότατα δεν θα χρειαστούμε νέα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον

Αισιόδοξος σχετικά με την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον εμφανίστηκε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος εκτίμησε ότι πιθανόν να μην χρειαστούν νέα εμβόλια για τη νέα παραλλαγή του κορωναϊού.

Σε συνέντευξή του στον αμερικανικό ιστότοπο υγείας STAT, ο Φάουτσι επεσήμανε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να παρέχουν υψηλά ποσοστά ανοσίας, ιδίως σε όσους έχουν λάβει ολοκληρωμένες δόσεις.

Ο Αμερικανός καθηγητής τόνισε ότι οι υποθέσεις του βασίζονται στο πώς τα εμβόλια άντεξαν έναντι άλλων παραλλαγών του SARS-CoV-2. «Θα χρειαστεί να γίνουν μελέτες» επέμεινε. «Οι εταιρείες πρόκειται να κατασκευάσουν ειδικές παραλλαγέςτων εμβολίων τους που βασίζονται στην πρωτεΐνη ακίδας Omicron με μεταλλάξεις. Αυτό είναι συνετό» είπε.

Όπως αναφέρει η προστασία που παρέχει ένα εμβόλιο έναντι των μεταλλάξεων, σχετίζεται με το επίπεδο ανοσίας και το εύρος της ανοσίας που προσφέρει.

«Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» τόνισε ο Φάουτσι.

Το Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική και χαρακτηρίστηκε ως παραλλαγή ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 26 Νοεμβρίου. Την Τετάρτη, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι η παραλλαγή βρέθηκε να κυκλοφορεί σε 57 χώρες. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πολλές διαφορές μεταξύ αυτής της μετάλλαξης του ιού και των προηγουμένων – ιδιαίτερα το αρχικό στέλεχος που εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan της Κίνας στις αρχές του 2020 – έχουν οδηγήσει σε εικασίες σχετικά με το εάν τα υπάρχοντα εμβόλια πρέπει να επικενντρωθούν στην Όμικρον.

Την Τετάρτη, η Pfizer και η BioNTech δημοσίευσαν δεδομένα σύμφωνα με τα οποία δύο δόσεις του εμβολίου τους μπορεί να μην είναι αρκετές για να αποτρέψουν τη ννέα παραλλαγή, ωστόσο τα άτομα που έχουν λάβει αναμνηστική δόση μπορεί να έχουν επαρκή προστασία.

Ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν από μια σειρά παραλλαγών που έχουν εμφανιστεί.

«Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα ενισχυτικό εμβόλιο για συγκεκριμένη παραλλαγή για να λάβουμε επαρκή προστασία από την Όμικρον», κατέληξε ο Φάουτσι.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi