Ειδήσεις και Νέα

Κτηματολόγιο: Ένας μήνας περιθώριο για τις διορθώσεις • Τι πρέπει να γίνει για να μην χαθούν περιουσίες

Έναν μήνα περιθώριο -έως τις 24 Ιουνίου 2019- έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν, στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων που έγιναν στο Κτηματολόγιο το 2008.

Πρόκειται για το στάδιο της προανάρτησης και αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα που έχουν 726.951 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα οποία δήλωσαν στο Κτηματολόγιο το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα. Διευκρινίζεται ότι η επιπλέον παράταση έως και έξι μήνες που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφορά στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και όχι τη διαδικασία της προανάρτησης που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων από τη Μ. Δευτέρα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Δημητρίου, έως και την περασμένη Παρασκευή πάνω από 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων μπήκαν στο Taxisnet στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου και από εκεί στην εφαρμογή “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- e- Κτηματολόγιο” προκειμένου να ελέγξουν και να εκτυπώσουν αποσπάσματα από την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο.

Ηλεκτρονικά αίτηση επανεξέτασης υπέβαλαν 5.100 ιδιοκτήτες. Την ίδια ώρα περίπου 7.000 ιδιοκτήτες που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία προτίμησαν να επισκεφθούν το Γραφείο Κτηματογράφησης και από αυτούς οι 3.500 υπέβαλαν αίτηση επανεξέτασης των στοιχείων τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων των ιδιοκτητών: αλλαγή στη διεύθυνση κατοικίας, στην ταυτότητα ή το διαβατήριο, αλλά και στο τηλέφωνο επικοινωνίας. Ακολουθεί η αλλαγή του είδους του δικαιώματος κ.α.

Εφημερίδα “Τα Νέα”
real.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Tύμβος Καστά: Το ακριβό μυστικό που έκρυβε ο τάφος της Αμφίπολης.

e-enimerosi

14 Ιουνίου 1921: Ο Τοπάλ Οσμάν στην Έρπαα. Οι σφαγές και οι φρικαλεότητες που ακολούθησαν.

e-enimerosi

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία “ακυρώνει” το αφήγημα του Βρετανικού μουσείου – “Επιθυμούμε μια ρεαλιστική λύση απαντά το μουσείο