Ειδήσεις και Νέα

Μετά από κριτική των Βρυξελλών: Η Ελλάδα χαλαρώνει τα μέτρα για τους ταξιδιώτες

Αρχικά, από την Κυριακή όλοι οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ PCR που δεν είναι παλαιότερο των 48 ωρών. Έτσι θέλει να καταπολεμήσει την εξάπλωση της παραλλαγής ”Ο”, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί επίσημα 17 κρούσματα μέχρι στιγμής.

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ωστόσο, υπήρξε κριτική – μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκαν κατά των υποχρεωτικών δοκιμών PCR για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ. Η Ελλάδα αποφάσισε τότε μια χαλάρωση.

Ισχύουν τα εξής:

Από αυτήν την Κυριακή (6.00 π.μ. Κεντρική Ευρώπη), όποιος εισέρχεται στη χώρα χρειάζεται PCR που δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες ή Rapid test που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες. Ο κανόνας θα πρέπει αρχικά να ισχύει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi