Ειδήσεις και Νέα

Μετανάστες ξανά στη Γερμανία.

Μισθό 3.400 ευρώ καθαρά δίνει σε επαγγελματίες οδηγούς γερμανική εταιρεία, που έχει αναλάβει έργο σιδηροδρομικών συγκοινωνιών – Ήδη έχουν αναχωρήσει 10 οδηγοί λεωφορείων από το Ηράκλειο, ενώ έπονται και άλλοι
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν… στη Γερμανία», λένε πολλοί επαγγελματίες οδηγοί, που με τη διαμεσολάβηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπου και προσέφυγε το γερμανικό Δημόσιο και μία μεγάλη εταιρεία που έχει αναλάβει έργο σιδηροδρομικών και αστικών συγκοινωνιών, μάζεψαν τις βαλίτσες τους, προκειμένου να πάνε και να εργαστούν ως οδηγοί σε αστικά λεωφορεία, με μισθό που ανέρχεται μικτός στα 4.000 ευρώ, που σημαίνει καθαρά γύρω στα 3.400 ευρώ τον μήνα!

«Στο τέλος, μετά τα εργατικά χέρια στην ύπαιθρο, θα δούμε να μας λείπουν και οδηγοί για τα λεωφορεία μας», είναι το σχόλιο που κάνει προς τη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για μία προσπάθεια των Γερμανών να βρουν επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι και θα εργαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες ενός μεγάλου δημόσιου έργου, με αμοιβές που ουδεμία σχέση έχουν με τις αμοιβές που λαμβάνουν σήμερα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ μάς είπε χαρακτηριστικά: «Επικοινώνησε μαζί μας μία εταιρεία γερμανική, η οποία συνεργάζεται με το γερμανικό Δημόσιο. Και μας ζήτησε να έρθουμε σε επικοινωνία με οδηγούς λεωφορείων, που θα επιθυμούσαν να πάνε στη Γερμανία για να εργαστούν, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σιδηροδρομικού σταθμού που κατασκευάζεται και χρειάζεται να αναπτυχθούν παράλληλα και κάποιες αστικές συγκοινωνίες».

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι το γεγονός ότι ζητούνται οδηγοί αστικών λεωφορείων για να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία είναι από μόνο του κάτι το ασυνήθιστο. Κι αυτό διότι, μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει να φεύγουν για το εξωτερικό άνθρωποι που επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο της μαζικής εστίασης, όπως μάγειροι, υπάλληλοι στα ξενοδοχεία και άλλοι. Και βέβαια, στην περίπτωση της Γερμανίας, πρόκειται για δουλειά που θα έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δε θα είναι εποχική, όπως ισχύει στη χώρα μας για τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, που τώρα φεύγουν για να δουλέψουν στις αστικές συγκοινωνίες, με βάση τις ανάγκες του μεγάλου έργου, το οποίο και θα τους “απορροφήσει”.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι

Μάλιστα, σε πρώτη φάση, ήδη αναχώρησαν οι πρώτοι 10 επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων, σύμφωνα με όσα είπε στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ανταποκρινόμενοι αμέσως στο ενδιαφέρον της μεγάλης αυτής εταιρείας, προκειμένου να πάνε στη Γερμανία και να εργαστούν στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου που είναι σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και άλλοι οδηγοί από το Ηράκλειο, “αρπάζοντας από τα μαλλιά” αυτή την ευκαιρία, καθώς πρόκειται για μια δουλειά που θα τους αποφέρει πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Όπως ξεκαθαρίζει στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, οι οδηγοί δέχτηκαν αμέσως να το κάνουν, αφού ο μισθός που θα παίρνουν θα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με αυτόν που έπαιρναν στο Ηράκλειο.

«Όπως σήμερα έχουμε μεγάλο πρόβλημα που δε βρίσκουμε εργάτες γης για να μαζέψουμε τις ελιές μας ή για τις άλλες δουλειές στα χωράφια, έτσι θα φτάσουμε κάποτε και σε μια κατάσταση, να αναζητούμε από τρίτες χώρες ακόμα και οδηγούς για τα λεωφορεία μας», σχολίασε προς την εφημερίδα μας ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Πολλά τα μπόνους – Δωρεάν διαμονή και 20 ευρώ την ημέρα για τροφεία

Αναλυτικότερα, όπως μας είπε ο Στέλιος Βοργιάς, οι οδηγοί που θα εργαστούν στη Γερμανία θα πληρώνονται με 20 ευρώ την ώρα, ενώ θα εργάζονται για πέντε ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο μισθός που θα παίρνουν τον μήνα να ανέρχεται στις 4.000 ευρώ μικτά.

«Αυτό σημαίνει», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «ότι ο καθαρός μισθός τους ανά μήνα δε θα πέφτει κάτω από τα 4 χιλιάρικα με 4.300 ευρώ περίπου. Άρα, εκεί θα λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς κατά 1.500 έως 2.000 ευρώ σε σχέση με τους μισθούς που λαμβάνουν μέχρι σήμερα στη χώρα μας»!

Και δεν είναι μόνο ο πολύ καλός μισθός. Θα τους διατεθεί δωρεάν κατοικία και, εφόσον αυτή διαθέτει κουζίνα, θα λαμβάνουν έξτρα 20 ευρώ την ημέρα για τα τροφεία τους, ενώ εάν δεν έχει κουζίνα, θα λαμβάνουν 47 ευρώ επιπλέον.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι οδηγοί που θα κάνουν το ίδιο πράγμα, ενώ όπως μαθαίνει, θα έρθουν και νέες προτάσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Και βέβαια, μία ακόμα “λεπτομέρεια της υπόθεσης” είναι ότι οι οδηγοί που άφησαν τη δουλειά τους στο Ηράκλειο για να πάνε στη Γερμανία και να εργαστούν θα λαμβάνουν προσαυξημένο το 50% του ημερομισθίου τους σε περίπτωση υπερωρίας και 100% προσαυξημένο εάν δουλέψουν σε ημέρα που θεωρείται επίσημη αργία.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi