Ειδήσεις και Νέα

Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, ανάμεσα στους 25 «νέους ηγέτες» που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, είναι ανάμεσα στους 25-και μόλις 6 από την Ευρώπη- νέους «Young Leaders» (νέους ηγέτες) που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για να ενταχθούν στο τετραετές πρόγραμμά της.

Το πρόγραμμα της ΔΟΕ «θα τους υποστηρίξει στη δημιουργία πρωτοβουλιών βασισμένων στον αθλητισμό βάσης με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων στις κοινότητές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι νέοι «Young Leaders» –από 25 χώρες σε πέντε ηπείρους– επιλέχθηκαν από περισσότερους από 360 υποψηφίους και έχουν δείξει το πάθος τους να χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής.

H Ησαΐα Κιοϊλόγλου, είναι ανάμεσα στους 25 νέους «Young Leaders». Photo via thessaly-science-festival.gr

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι Young Leaders της ΔΟΕ θα επωφεληθούν από τη διαδικτυακή μάθηση, την καθοδήγηση και την πρακτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες και φορείς κοινωνικής αλλαγής μέσω του αθλητισμού.

Κάθε νέος ηγέτης της ΔΟΕ θα λάβει επίσης συνολική χρηματοδότηση 10.000 ελβετικά φράγκα για να τον βοηθήσει να φανταστεί, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το δικό του βιώσιμο κοινωνικό έργο που βασίζεται στον αθλητισμό.

«Τα έργα τους που βασίζονται στον αθλητισμό θα σχεδιαστούν για να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs), ευθυγραμμίζοντας με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 και συμβάλλοντας στη στρατηγική Olympism365 της ΔΟΕ που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού ως σημαντικός παράγοντας για τα Ηνωμένα Έθνη», σημειώνεται.

Ποια είναι

Η Ησαϊα σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2014 παρακολουθεί το Imagine Peace Youth Camp, το οποίο την εισάγει στον κόσμο της βιωματικής μάθησης και αποφασίζει ότι με αυτό θέλει να ασχοληθεί πιο συστηματικά.

Τον Μάρτιο του 2016 εντάσσεται στο workforce της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, όπου μαθαίνει σε βάθος τη βιωματική εκπαίδευση μέσω των ολυμπιακών αξιών. Επιπλέον είναι ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής μη κερδοσκοπικής ENGSO Youth.

Βασική της αρμοδιότητα είναι η δικτύωση ατόμων που επιθυμούν να συνεργαστούν κάτω από έναν κοινό κοινωνικό σκοπό και η εκπαίδευση εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε event όπως European Athletics Championship Belgrade 2017 όπου εκπαίδευσε περισσότερους από 250 εθελοντές.

Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της, είναι υπεύθυνη προγραμμάτων νεολαίας και υπεύθυνη εθελοντών στον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Academy of Ambassadors, που επιδιώκει την ενδυνάμωση δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στην επικοινωνίας της επιστήμης, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ανάδειξή τους ως εκφραστές των αξιών της SciCo. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 300 εθελοντές για τα Athens και Thessaly Science Festival.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Με πληροφορίες από thessaly-science-festival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi