Ειδήσεις και Νέα

Nord Stream 1 επ’ αόριστον η διακοπή λειτουργίας του.

Η ανακοίνωση προκάλεσε νέα κύματα ανησυχίας στην Ευρώπη για τον επερχόμενο χειμώνα, η οποία περίμενε βάσει της αρχικής ανακοίνωσης ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου θα άρχιζαν πάλι οι έστω και χαμηλές ροές φυσικού αερίου στον αγωγό, ο οποίος βασικά εφοδιάζει τη Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η κρατική εταιρία Gazprom της Ρωσίας η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ότι λόγω της βλάβης που βρέθηκε, δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία  επαναλειτουργίας του αγωγού. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι εντοπίστηκε διαρροή πετρελαίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μία από τις τουρμπίνες του αγωγού.

Η Ρωσία κυριολεκτικά ψήνει το ψάρι στα χείλη της Ευρώπης, με τη λειτουργία του  Nord Stream 1, την οποία διακόπτει κατά το δοκούν και αποδίδει τις διαταραχές λειτουργίας στο εμπάργκο που της έχει επιβάλλει η Δύση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ισχυριζόμενη ότι οι ελλείψεις ανταλλακτικών εμποδίζουν και την ομαλή λειτουργία του αγωγού και τη διενέργεια εργασιών συντήρησης ρουτίνας.
Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο και τη λειτουργία του αγωγού ως οικονομικό όπλο με το οποίο επιβάλλει αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις.
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Β. Ζελένσκι: Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία, όχι να «παίζουμε» μαζί της.

e-enimerosi

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και την Βόρειο Ήπειρο τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος».

e-enimerosi

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στα Βίλια

e-enimerosi