Ειδήσεις και Νέα

Ο καγκελάριος Scholz κηρύσσει τον πόλεμο στον κορωνοϊό.

Το νέο ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ. Μεταξύ άλλων, το νέο υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε οργανωτικό διάταγμα με το οποίο  ανακατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες στα υπουργεία. Αυτό επηρεάζει κατά κύριο λόγο την πολιτική για το κλίμα και τον ψηφιακό κόσμο.

Ο Scholz υπερασπίζεται τα σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στις πρώτες συνεντεύξεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Scholz υποσχέθηκε αποφασιστική μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με ό,τι αναμενόταν από αυτόν, δεν θα είχαν εμβολιαστεί αρκετοί πολίτες, είπε ο Scholz στο πρόγραμμα ARD “color confess” το βράδυ της Τετάρτης. Ως αποτέλεσμα, η μόλυνση από τον κορωνοϊό έχει γίνει ξανά «μεγαλύτερη και χειρότερη». Πιστεύει λοιπόν ότι είναι απαραίτητος ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός «για τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ως προοπτική». Αυτό δίνει σε όλους αρκετό χρόνο για να το συνηθίσουν.

Ο Scholz αρνήθηκε ότι υπήρχε διχασμός στην κοινωνία για το θέμα. «Οι περισσότεροι πολίτες εμβολιάστηκαν», είπε. «Επειδή μια μειοψηφία προχωρά τώρα πολύ ριζικά, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κοινωνία ως σύνολο είναι διχασμένη». Στόχος του είναι να προσπαθήσει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τον εμβολιασμό.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δίωξη για απιστία σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ

e-enimerosi

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi