Ειδήσεις και Νέα

Ο Mars Rover στέλνει δείγμα εδάφους στη Γη

Το Mars rover Perseverance πρόκειται να γράψει την επιστήμη και την ιστορία του διαστήματος. Επειδή η επιμονή ετοιμάζεται να πάρει τα πρώτα δείγματα εδάφους από τον Άρη. Αλλά αυτά τα δείγματα πρέπει να επιστραφούν στη γη! Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που θα εξεταστούν στη Γη πετρώματα του Άρη και σκόνη του Άρη.

Η NASA αναμένει ότι η δειγματοληψία θα ξεκινήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η επιμονή πρέπει να δοθεί περίπου έντεκα ημέρες για τη συλλογή του πρώτου δείγματος. Για σύγκριση: Ο Neil Armstrong χρειάστηκε τρία λεπτά και 35 δευτερόλεπτα το 1969 για να συλλέξει το πρώτο δείγμα εδάφους από το φεγγάρι. Η επιμονή χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο, μεταξύ άλλων, γιατί πρέπει πάντα να λαμβάνει οδηγίες από τη Γη πρώτα.

Στην αρχή της απόκτησης δειγμάτων, το Mars rover θα βάλει ό, τι χρειάζεται γύρω του στο δάπεδο του Άρη, σε απόσταση 2 μέτρων από το ρομποτικό βραχίονα. Στη συνέχεια, το rover θα τραβήξει τα πάντα με ακρίβεια με τη φωτογραφική του μηχανή, έτσι ώστε οι ειδικοί της NASA να βρουν το βέλτιστο μέρος στη γη για να πάρουν το δείγμα. Στο εν λόγω σημείο, η επιμονή θα πρέπει στη συνέχεια να αναλύσει ένα δείγμα αμέσως στον ιστότοπο (θα αφαιρέσει το πάνω στρώμα για να είναι σε θέση να εξετάσει τα βαθύτερα στρώματα, τα οποία δεν έχουν ξεπεραστεί και επομένως δεν επηρεάζονται από τον καιρό). Στη συνέχεια, το Mars rover δίνεται μια μέρα ανάπαυσης, ώστε οι μπαταρίες του να μπορούν να επαναφορτιστούν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ήλιου. Την επόμενη μέρα θα πάρει ένα άλλο δείγμα – ένα “γεωλογικό δίδυμο” του πρώτου δείγματος – το μέγεθος ενός κομματιού κιμωλίας στο ίδιο μέρος. σφραγίστε και αποθηκεύστε. Αυτό το δείγμα πρέπει να μεταφερθεί στη γη και να αναλυθεί εδώ σε ένα πολύπλοκο καθαρό δωμάτιο.

Διαβάστε εδώ πώς τα δείγματα εδάφους του Άρη που λαμβάνονται από το Perseverance υποτίθεται ότι θα φτάσουν στη Γη μετά από λίγα χρόνια: Έτσι η NASA θέλει να φέρει δείγματα εδάφους από τον Άρη στη Γη. Επειδή απαιτούνται τρεις πύραυλοι και δύο άλτες του Άρη για να φέρουν 30 δείγματα εδάφους από τον Άρη πίσω στη Γη. Ένα μέχρι τώρα μοναδικό διαστημικό έργο!

Με τη βοήθεια της επιμονής, η NASA θέλει να μάθει κάτι για την προηγούμενη μικροβιακή ζωή στον Άρη, τη γεωλογία του και το κλίμα στο παρελθόν. Όλα αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των πρώτων αποστολών του Άρη.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi