Ειδήσεις και Νέα

Ο Spahn ανακοινώνει νέους κανόνες για την Πανδημία.

Στην αρχή της, ο Spahn είχε ζητήσει αλληλεγγύη από εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους ανθρώπους. Τώρα αναφέρεται σε νέα δεδομένα με βάση έρευνα.

Μέχρι στιγμής, ο Υπουργός Υγείας υπήρξε έντονα επικριτικός αυτών που απαιτούν προνόμια για εμβολιασμένους ανθρώπους κατά του κοροναϊού. «Πολλοί περιμένουν αλληλεγγύη, ώστε μερικοί να μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα. Και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη αναμένουν ότι οι εμβολιασμένοι θα δείξουν αλληλεγγύη, δήλωσε ο Jens Spahn στα τέλη Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία έχουν λάβει την δεύτερη δόση, περίπου το 5% του πληθυσμού. Δώδεκα τοις εκατό έχουν εμβολιαστεί μία φορά. 

“Όποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως μπορεί να αντιμετωπιστεί στο μέλλον σαν κάποιος που έχει δοκιμαστεί αρνητικά σε τεστ”, δήλωσε ο Spahn στην “Bild am Sonntag”Εάν το τρίτο κύμα της πανδημίας σπάσει και ληφθούν περαιτέρω βήματα ανοίγματος που βασίζονται σε γρήγορα τεστ, όπως στον τομέα της λιανικής, αυτή η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ.

“Όποιος έχει εμβολιαστεί μπορεί να πάει στο κατάστημα ή στο κομμωτήριο χωρίς περαιτέρω δοκιμές”, δήλωσε ο Spahn.

  •  «Σύμφωνα μετά μέχρι τώρα δεδομένα, ο κίνδυνος μετάδοσης από άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι μικρότερο από την 15η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού, το αργότερο εάν υπάρχει αρνητική ταχεία δοκιμή αντιγόνου σε ασυμπτωματικά μολυσμένα άτομα.”
  • Επιπλέον, σύμφωνα με το RKI, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκονται σε καραντίνα. Μεσοπρόθεσμα, οι αποφάσεις είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στο ζήτημα των διακοπών στη Γερμανία ή στο εξωτερικό, καθώς και στη δυνατότητα μετάβασης σε εστιατόρια.
  • «Το RKI άφησε επίσης αναπάντητο το ερώτημα πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί να μεταδώσουν τον ιό.”

Σε ορισμένα κρατίδια, ο κόσμος μπορεί τώρα να κάνει ψώνια μετά το καθημερινό αρνητικό γρήγορο τεστ, όπως στο Βερολίνο, για παράδειγμα, από την Τετάρτη.

Η έκθεση στάλθηκε στα κρατίδια χθές Σάββατο. Η Διάσκεψη του Πρωθυπουργού ζήτησε από το RKI την ανάλυση. Ο Spahn θέλει να εφαρμόσει γρήγορα το τεστ και την εξαίρεση καραντίνας για τους εμβολιασμένους τις επόμενες εβδομάδες. “Τώρα θα εκοιτάξουμε αυτά τα ευρήματα με τα κρατίδια εγκαίρως”, δήλωσε ο υπουργό.

με πληροφορίες απο tagesspiegel

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi