Ειδήσεις και Νέα

Οι χώρες της G-7 θέλουν να ανακοινώσουν απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού χρυσού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, οι χώρες της G-7 θέλουν να ανακοινώσουν την απαγόρευση εισαγωγής του ρωσικού χρυσού στη σύνοδο κορυφής στη Βαυαρία. Ο Μπάιντεν είπε στο Twitter την Κυριακή ότι η Ρωσία θα χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από αυτό το σημαντικό εξαγωγικό προϊόν. Λόγω του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας , οι χώρες της G-7 έχουν ήδη επιβάλει σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα.

Η σύνοδος κορυφής των G-7, υπό την προεδρία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ξεκινά επίσημα σήμερα Κυριακή, με διαβουλεύσεις για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και την πολιτική ασφάλειας. Πριν από την εναρκτήρια συνάντηση στο Schloss Elmau στις Βαυαρικές Άλπεις, ο Scholz μίλησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Μπάιντεν στη Γερμανία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2021.

Μεγάλο μέρος της συνόδου κορυφής θα περιστρέφεται γύρω από τον πόλεμο της Ουκρανίας και τα επακόλουθά του. Οι χώρες της G-7 είναι πιθανό να υποσχεθούν και πάλι υποστήριξη στη χώρα που δέχεται επίθεση από τη Ρωσία για όσο διάστημα χρειαστεί. Αναμένονται συγκεκριμένες οικονομικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση του λιμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ανατολική Αφρική και γίνεται ακόμη χειρότερος δεδομένης της αύξησης των τιμών των σιτηρών στον απόηχο του πολέμου. Οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα είναι επίσης ένα θέμα στο Elmau, και φυσικά η προστασία του κλίματος.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: AFP/AP/Reuters/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi