Ειδήσεις και Νέα

Οι καλύτεροι προορισμοί για το εισιτήριο των εννέα ευρώ.

Από τον Ιούνιο και μετά, το εισιτήριο των 9 ευρώ έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους επιβάτες να στραφούν σε λεωφορεία και τρένα. Τα ταξίδια με περιφερειακά και τοπικά μέσα μεταφοράς θα κοστίζουν μόνο 9 ευρώ το μήνα σε όλη τη Γερμανία έως τα τέλη Αυγούστου. Η Bundestag και η Bundesrat ενέκριναν το νομοσχέδιο, το οποίο θα κοστίσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ.

Αλλά όχι μόνο οι επιβάτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το εισιτήριο. Η υπερ-σούπερ αποταμιευτική τιμή είναι επίσης ελκυστική για τους ημερήσιους τουρίστες και τους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου. Οι προορισμοί διακοπών σε όλη τη Γερμανία είναι προσβάσιμοι γρήγορα και εύκολα με το περιφερειακό τρένο. Πολλές περιφερειακές διαδρομές τρένων είναι επίσης πραγματικά εντυπωσιακές: Διασχίζουν γραφικές κοιλάδες, κατά μήκος μεγάλων ακτών ή συνδέουν γνωστές και λιγότερο γνωστές πόλεις και πόλεις της Γερμανίας.

Ο Σιλτ συγκεκριμένα αναφέρεται επί του παρόντος ως πιθανός ταξιδιωτικός προορισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία προσφέρει πολλά περισσότερα. Συγκεντρώσαμε τις πιο όμορφες (άγνωστες) διαδρομές τρένου και μερικές (εσωτερικές) συμβουλές για ένα φτηνό ταξίδι εννέα ευρώ.

Στον άγριο Ρήνο και τους καταρράκτες του

Ας ξεκινήσουμε από την Έσση: Ακριβώς μπροστά από τις πύλες της Φρανκφούρτης, το Sektkellerei Henkell σας προσκαλεί να το επισκεφθείτε. Η μεγάλη γερμανική εταιρεία αφρώδους οίνου, και οινοπνευματωδών ποτών έχει την έδρα της στο Βισμπάντεν. Η έξοδος του εργοστασίου και το κέντρο επισκεπτών απέχουν περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό Wiesbaden-Biebrich. Εκεί μπορείτε να λάβετε μέρος σε καθημερινές ξεναγήσεις επισκεπτών και γευσιγνωσίες σαμπάνιας. Ο σταθμός βρίσκεται στη διαδρομή RB10 από τη Φρανκφούρτη προς το Κόμπλεντς.

Το εργοστάσιο αφρώδους κρασιού Henkell στο Βισμπάντεν: εικόνα: Frank Röth

Πέρυσι ήταν ακόμα δυνατό να ταξιδέψετε νοτιότερα από το Badischer Bahnhof στη Βασιλεία στο Ulm σε τρεις ώρες χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τρένο. Η Ελβετία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη συνδέθηκαν στενά διαδοχικά. Αλλά με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, αυτή η σύνδεση τελείωσε. Τώρα το περιφερειακό τρένο πρέπει να αλλάξει στο Friedrichshafen. Οι λάτρεις των σιδηροδρόμων θα το ξεπεράσουν, γιατί η διαδρομή προσφέρει μοναδικά τοπία: τον άγριο Ρήνο με τους καταρράκτες κοντά στο Schaffhausen, τη λίμνη της Κωνσταντίας με φόντο τις Άλπεις και την Άνω Σουηβία με τις ιστορικές παλιές πόλεις και τα μπαρόκ κτίρια. Στο τέλος της διαδρομής σχεδόν 300 χιλιομέτρων βρίσκεται ένα από τα ψηλότερα θρησκευτικά κτίρια στον κόσμο, ο πύργος της εκκλησίας του Ulm Minster ύψους 162 μέτρων.

Η γειτονική Βαυαρία, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με το περιφερειακό τρένο από τη συνοριακή πόλη Ulm, έχει επίσης πολλές ελκυστικές σιδηροδρομικές συνδέσεις – για παράδειγμα τη διαδρομή από το Freilassing στο Berchtesgaden με το εθνικό πάρκο ή το Mittenwaldbahn, που οδηγεί μέσω του Όρη Karwendel. Η διαδρομή από το Μόναχο στο Füssen δεν είναι λιγότερο όμορφη. Το BRB αναχωρεί μία φορά την ώρα προς την κατεύθυνση του Königsschlösser. Το ταξίδι στο τοπίο με καρτ ποστάλ διαρκεί σχεδόν δύο ώρες, στο τέλος των οποίων οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες επιλογές: πεζοπορία στο Lechweg ή επίσκεψη στο “Kini” στο Neuschwanstein. Όλα τα ανάκτορα του Λουδοβίκου Β’ είναι προσβάσιμα με το τρένο. Μια μυστική συμβουλή είναι το Hohenschwangau, το οποίο στέκεται στη σκιά του Neuschwanstein, όπου ο Βαυαρός βασιλιάς μεγάλωσε και πέρασε τα νιάτα του.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi