Ειδήσεις και Νέα

Οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε πέντε ημέρες το νέο εργοστάσιο της Biontech στο κρατίδιο της Έσσης στην Φρανκφούρτη.

Η Biontech έχει θέσει σε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια εμβολίων στον κόσμο στην κεντρική Έσση στην Γερμανία. 

Ένα μείγμα πλυντηρίου και βιομηχανικού μίξερ κουζίνας, έτσι φαίνεται η συσκευή που θα σώσει σύντομα τους ανθρώπους από τη μονάδα της εντατικής θεραπείας και το θάνατο. Από γυαλισμένο χάλυβα στο εξωτερικό, και μια λευκή πλαστική σακούλα στο εσωτερικό, εάν δεν ήταν οι άσπροι ¨γαλακτώδεις¨ σωλήνες και οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο με τα μπλε κοστούμια, μπορείτε σχεδόν εύκολα να παραβλέψετε τον βιοαντιδραστήρα, ο οποίος είναι ο πυρήνας του νέου εργοστασίου της Biontech στο Μάρμπουργκ.

Το εργοστάσιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους βιοαντιδραστήρες για να παράγει έως και ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου Covid-19 ετησίως μόλις ξεκινήσει πλήρως, έλαβε λοιπόν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων πριν από μια εβδομάδα. Ένα δισεκατομμύριο είναι αρκετό για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εώς δύο φορές. Αυτό θα σήμαινε ότι το ήμισυ της συνολικής παραγωγής εμβολίων που έχουν δεσμευτεί οι Biontech και Pfizer για τον παγκόσμιο αγώνα κατά του Covid-19 θα προέλθει από μια δασική κοιλάδα στα ανατολικά του Marburg. Αυτό θα έκανε το εργοστάσιο μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής στον κόσμο για τα νέα εμβόλια με το mRNA.

40 λίτρα είναι αρκετά για το ήμισυ του Έσση

Με μια περιήγηση στο εργοστάσιο της Biontech αντιλαμβανόμαστε πως δεν χρειάζεται πολύ χώρο για να παράγει ένα τέτοιο εμβόλιο για όλη την Ευρώπη. Το κτήριο σε σχήμα κύβου έχει έξι ορόφους στον επιμήκη χώρο του πρώην Behringwerke, τον οποίο η Biontech χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη εμβολίων με 375 εκατομμύρια ευρώ αγόρασε το φθινόπωρο του 2020. Δεν χρειάζονται όλοι οι ορόφοι για την παραγωγή, επειδή το πιο σημαντικό συμβαίνει στον βιοαντιδραστήρα μεγέθους βαρελιών: Σε μια ¨σούπα¨ αλυσίδων και ενζύμων DNA, οι ουσίες mRNA του τύπου Bnt162b2 δημιουργούνται μέσα σε λίγες ώρες, οι οποίες μας δελιχνουν πώς να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας από τον ιό Covid-19.

Πυρήνας παραγωγής: Οι υπάλληλοι της Biontech αποδεικνύουν πώς παράγουν εμβόλια στο Marburg με βιοαντιδραστήρα (κέντρο) (προσομοίωση).
Ο πυρήνας της παραγωγής: Οι υπάλληλοι της Biontech υποδεικνύουν πώς παράγουν εμβόλια στο Marburg με βιοαντιδραστήρα. :Εικόνα: Lucas Bäuml

Κατ ‘αρχήν, ο αντιδραστήρας είναι ένα υπερμεγέθη μίξερ, μας λέει ένας υπάλληλος. Ένας ρότορας στο πάτωμα αναμιγνύει συνεχώς το ζωμό, οι αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς την πίεση και τη θερμοκρασία, τα ένζυμα λειτουργούν καλύτερα στους 37 βαθμούς Κελσίου. Μετά από δύο μέρες, ο αντιδραστήρας έχει κάνει τη δουλειά του: παρήγαγε 30 έως 40 λίτρα υγρού γεμάτο με mRNA, από το οποίο μπορούν να ληφθούν αργότερα επτά έως οκτώ εκατομμύρια δόσεις. Αυτή η γαλακτώδης, υδαρή σούπα είναι γεμάτη σε ειδικές σακούλες μεταφοράς που ζυγίζουν μαζί περίπου δύο γεμάτες κάσες μπύρας. Η πραγματική παραγωγή διαρκεί μόνο λίγες ώρες, λένε, αλλά υπάρχει επίσης προετοιμασία, παρακολούθηση και τεκμηρίωση.Ανάμιξη συστατικών: Ένας υπάλληλος της Biontech στο Marburg μιμείται τον τρόπο με τον οποίο τα συστατικά για την παραγωγή εμβολίων γεμίζονται σε μια σακούλα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi