Ειδήσεις και Νέα

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων και από τις δύο πλευρές

 

«Στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το σημαντικότερο απ’ όλα, να  χαίρουμε μιας ισότιμης αντιμετώπισης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι σίγουρος ότι είναι δίκαιο και είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατό να συμβεί», είπε ο Ζελένσκι. Στην συνέχεια,  προέτρεψε για μια ακόμη φορά τους Ρώσους στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία. Μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι ανήγγειλε ότι οι κρατούμενοι με στρατιωτική εμπειρία που θέλουν να πολεμήσουν τους Ρώσους θα απελευθερωθούν.

«Έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτή την περίοδο» σημείωσε επιπλέον ο Ουκρανός πρόεδρος, λίγα λεπτά πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στο Γκόμελ.

Από μεριάς της, η  Ρωσία ενδιαφέρεται να καταλήξει σε μια συμφωνία που είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, τόνισε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται.

Οι τέσσερις όροι του Πούτιν είναι οι εξής:

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Συνεχής ενημέρωση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi