Ειδήσεις και Νέα

Οριστικό: Ούτε στην Ελλάδα θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 65 – 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60 με 64

«Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών αποφάσισε επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της χώρας μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός 60 με 64 ετών περίπου 400.000 δόσεις σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Η απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας είναι το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγηθεί και στη χώρα μας, σε ηλικίες κάτω των 65 ετών δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.

Η κα Παυλοπούλου τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι πολύ καλό και έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, η οποία μάλιστα προσεγγίζει το 100%, όσον αφορά την πρόληψη της νόσου και της νοσηλείας.

Παράλληλα ανέφερε ότι και η μια ακόμη δόση από μόνη της δίνει υψηλή αποτελεσματικότητα και προλαμβάνει σε ένα ποσοστό και την πορεία του ιού, συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση της μετάδοσης.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi